ENERGI

Danmark og Sverige har sendt brev til FNs sikkerhetsråd om Nord Stream-lekkasjene

Blir ikke med på Nord Stream-samtalene i dag, men håper å påvirke dem.

Bobler i havoverflaten utenfor den danske øya Bornholm etter at det begynte å lekke gass fra gassrørledningene Nord Stream 1 og 2.
Bobler i havoverflaten utenfor den danske øya Bornholm etter at det begynte å lekke gass fra gassrørledningene Nord Stream 1 og 2. Foto: Sveriges kystvakt/AP/NTB
30. sep. 2022 - 12:34

Danmark og Sverige er ikke medlemmer av FNs sikkerhetsråd, men har skrevet et brev i et forsøk på å påvirke samtalene om Nord Stream-lekkasjene fredag.

I en orientering til sikkerhetsrådet skriver Danmark og Sverige detaljert om eksplosjonene, som har ført til fire lekkasjer på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen.

Eksplosjonene ble målt til henholdsvis 2,3 og 2,1 på Richter-skalaen, noe som trolig tilsvarer «flere hundre kilo» med eksplosiver, heter det i brevet.

FNs sikkerhetsråd skal møtes for å diskutere lekkasjene fredag, etter at Russland ba om et møte. Danmark og Sverige, som ikke er medlemmer av FNs sikkerhetsråd, hadde mulighet til å søke om å bli med på dette møtet, men valgte å ikke gjøre det.

Israels luftvernsystem stanser iranske raketter over det sentrale Israel. Iran gikk lørdag kveld og natt til søndag til et storstilt angrep mot Israel med hundrevis av raketter og droner. Angrepet er det første direkte mot Israel etter godt over 40 år som fiender.
Les også

Netanyahu: «De som skader oss, vil vi skade»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.