BYGG

Den mektige etatsdirektøren Ellen de Vibe går av

Til sommeren slutter direktør Ellen de Vibe i Plan- og bygningsetaten i Oslo.

Ellen de Vibe har figurert på Kapitals liste over landets mektigste kvinner.
Ellen de Vibe har figurert på Kapitals liste over landets mektigste kvinner. Foto: Plan- og bygningstetaten
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
16. jan. 2019 - 13:41

I 2008, i starten av Bjørvika-utbyggingen i Oslo, var Ellen de Vibes innflytelse så stor at bladet Kapital plasserte henne på topp 100-listen over Norges mektigste kvinner. I 20 år har de Vibe vært direktør for Plan- og bygningsetaten i Oslo.

– Jeg har hatt utrolig spennende år i kommunens tjeneste. Det har vært et privilegium å få delta i byens utvikling i denne perioden. Jeg mener etaten har bidratt kraftig med å gi byen økt kvalitet samtidig som den har vokst, selv om det har vært en brytningstid i byutviklingen som tidvis har vært arbeidsom, sier hun i en pressemelding om avgangen, som finner sted 1. juni 2019.

Fjordbyen, Småhusplanen, Groruddalen og kommuneplanen har vært viktige oppgaver for plan- og bygningsetaten under Ellen de Vibes ledelse.

– Jeg kommer til å savne arbeidet og kollegene og er sikker på at etaten vil leve et godt liv videre uten meg, sier de Vibe.

– Ingenting med varslingsaken å gjøre

Byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen, mener de Vibe har vært en markant skikkelse i Oslos byutvikling.

– Ellen de Vibe har jobbet utrettelig for at Oslo skal bli en bedre by med høy arkitektonisk kvalitet, gode byrom og kvalitet i utforming og materialbruk. Hun har spilt en viktig rolle i arbeidet med å åpne havnefronten til glede for byens innbyggere og tilreisende. De Vibe har gitt plan- og bygningsetaten en tydelig stemme i byutviklingen og i alt sitt arbeid holdt den faglige fanen høyt, sier hun i  meldingen.

Plan- og bygningsetaten har de siste 15 årene godkjent ca 55.000 boligenheter. Rett før jul avga etaten områdereguleringen for gater og byrom i sentrum, som skal bidra til at hovedstaden får mer «byliv».

Overfor Estate Nyheter avviser Ellen De Vibe at hovedverneombudets varsel til Arbeidstilsynet, som blant annet NRK har omtalt, har påvirket avgjørelsen om fratre stillingen.

– Det er helt vanlig å gå av ved 67 år, sier hun.

Kostnadssprekken gjør vanngebyret dyrere for Oslos beboere.
Les også

Budsjettsprekk: Oslos nye vannforsyning blir nær tre milliarder dyrere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.