T2

Denne mobilen har alt en musikkelsker kan ønske seg

To lydutganger og imponerende høyttaler.

Dette er ikke startknappen. Den finner vi på siden. Marshall London har en egen messingknapp som raskt starter opp den foretrukne musikktjenesten.
Dette er ikke startknappen. Den finner vi på siden. Marshall London har en egen messingknapp som raskt starter opp den foretrukne musikktjenesten. Bilde: ORV
10. aug. 2015 - 20:00

Har du et sterkt merkenavn kan det brukes som foten i døra inn til en annen bransje. Det engelske selskapet Marshall gjør nå en slik vri for å komme seg inn i mobiltelefonmarkedet.

De har lansert Marshall London, en egen Android-mobil som har spesialisert seg på musikklytting.

Les også: Dette gjør du når Iphone-laderen tar kvelden

Lyd

Det er ikke lett å skille seg ut med en ny mobiltelefon i dag, men Marshall gjør sitt beste på lydsiden. Telefonen de har laget er konstruert av finske Creoir, hvor mange tidligere Nokia-ansatte jobber.

Selve designen er utført i Stockholm og føyer seg inn i Marshalls eget retrodesign, med messing og ruglete myk plast. Det skal være litt 50-talls og telefonen har til og med et hjul i messing for å justere lydnivå.

Dette er kanskje den telefonen i verden som kan spille høyest med de innebygde høyttalerne, sier Marshalls internasjonale informasjonssjef for den nye mobildivisjonen, Petter Ahrnstedt.

Etter en lytteprøve kan vi si oss enige i det. De har til og med litt bass, og det er ikke vanlig i så små høyttalere.

– De kan faktisk spille mye høyere også, men EU-regler hindrer oss å levere et høyere lydvolum, sier han, men røper samtidig at det kommer en programvareoppdatering som gjør det mulig å omgå regelverket for de som ønsker mer futt i lyden.

Les også: 5 tips for bedre dekning innendørs

Alle musikk-appene kan lydjusteres via telefonens egen equalizer.
Alle musikk-appene kan lydjusteres via telefonens egen equalizer.

To lydutganger

Det er ikke bare på høytalersiden denne skiller seg ut. Den har to 3,5 mm lydutganger også. Her kan to høre på den samme musikken samtidig med høretelefon. I hvert fall om de er venner nok til å være på to kabellengders avstand. Om de har ulike krav til lydnivå er ikke det noe problem. Hver hodetelefon har sin eget volumkontroll.

Telefonen skiller seg også ut på et annet punkt. Den har en egen lydknapp på toppen, i messing selvfølgelig, som starter musikkspilleren når du trykker på den. En skjermknapp gjør at man kan veksle mellom flere spillere, enten det er strømmetjenester eller lyd fra interne filer.

Lyden kontrolleres av en equalizer som virker på all lyd, uansett hvilken strømmetjeneste eller mediespiller man benytter. Det er også ti ulike forvalg som kan benyttes for å tilpasse lydbildet.

I tillegg til å ha to lydutganger har modell London to mikrofoner og den kan spille av ukompimert lyd, f. eks. FLAC-filer.

Les også: 10 smarte mobiltips som kan gjøre hverdagen enklere

Long Live Rock'n Roll står det på batteriet. Ingen tvil om hva denne telefonen er myntet på.
Long Live Rock'n Roll står det på batteriet. Ingen tvil om hva denne telefonen er myntet på.

Lydkort

De finske konstruktørene har utstyrt mobilen med et separat lydkort. Det vil si at det ikke sitter på hovedkortet og skal ha mye høyere kvalitet enn i andre mobiler.

Så vidt vi vet har ingen andre puttet så mye lydmaskinvare og programvare inn i en mobil før. Selv om Sony lenge har prøvd å spille på sin Walkman-historie.

Det er heller ingen umulighet å få lyd i to headset med en vanlig telefon. Du kan kjøpe en splitter på Clas Ohlsson, men du får ikke individuell kontroll volumet på dem.

Les også: SIM-kortets dager er snart talte

Marshalltelefonen har to 3,5 mm lydutganger. Hver med egen volumkontroll.
Marshalltelefonen har to 3,5 mm lydutganger. Hver med egen volumkontroll.

Nisje

Det er ingen tvil om at dette er en telefon hvor lyden er viktigst. Deretter design som ytterligere skal forsterke kontakten med den profesjonelle lydverdenen.

Resten er ganske middels. Kamera på 8 MP bak og 2 MP foran er ganske beskjedent, i hvert fall på Android-plattformen.

En firekjerne Snapdragon 410 på 1,2 GHz akkompagnert av 2 GB RAM får det heller ikke til å vibrere. Det gjør heller ikke skjermen på 4,7 tommer med 720p oppløsning.

16 GB lagringsminne er ikke mye for en musikktelefon, men her redder Mashall seg gjennom at telefonen har plass for Micro SD-kort.

Ellers er den utstyrt med alt det man kan forvente av en moderne mobil, inklusive 4G.

Prisen på Marshall London vil være i underkant av 5000 kroner uten subsidier. Det er mye for en telefon med disse spesifikasjonene, men for de som er mest opptatt av lyden kan det være en god investering. TeliaSonera-selskapene (Netcom, Chess, One Call, MyCall og Tele 2) har enerett på salg av mobilen i ett år.

God gammeldags levetid: Batteriet i denne er fem ganger større enn i Iphone 6

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.