Sveriges energimyndighet har testet to nye varmepumper fra Mitsubishi. Norske Forbrukerrådet mener en av dem fremstår som en av de aller beste varmepumpene du kan få kjøpt.
Mitsubishi Kirigamine Hara 6,6 oppnår rekordresultater, og ser dermed ut til å være det beste valget for deg med stort oppvarmingsbehov.
Ved syv minusgrader produserer varmepumpen hele 5,3 kilowatt varme. Dette er bedre enn alle de andre 41 pumpene Energimyndigheten har testet.
Kryper utetemperaturen ned på 15 minusgrader, vil varmepumpen produsere 4,3 kilowatt varme. Det er en tangering resultatet til varmepumpen med best testresultater hittil, forgjengeren Mitsubishi Electric FD Heat Kirgamine 6,6.
STOR TEST: TEST: Her er de beste varme- pumpene
Best i store boliger
Energimyndigheten måler også den såkalte årsvarmefaktoren. Dette tallet viser den mengde energi i form av varme som en varmepumpe leverer, delt på energibruken for å drive varmepumpen, over et år.
Tallenes tale er klare: Mitsubishis nyeste tilskudd er like god eller bedre enn forrige testvinner til å gi varme til hus med store oppvarmingsbehov. I et hus med et oppvarmingsbehov på 28 000 kWh/år, har Hara 6,6 en årsvarmefaktor på 2,1. Det gir en energibesparelse på 14 900 kWh/år.
Om man har et mindre hus, eller hvis huset er godt isolert, vil likevel ikke Hara 6,6 være billigst i bruk. Ved et oppvarmingsbehov på under 15 000 kWh/år er IVT Nordic Inverters 12 KHR-N og Toshibas Daisekai Polar RAS-25SKVP2 en bedre investering, ifølge Forbrukerrådet.
Les også: Får strømmåleren til å gå baklengs
– Over all forventing
Mitsubishi Electric norske importør Miba AS er naturligvis fornøyd med testresultatene.
– Vi visste at dette var en god varmepumpe, men de nye resultatene er over all forventning, sier Einar Smidesang, markedssjef i MIBA, i en pressemelding.
Lillebroren til Hara 6,6 fikk også gode testresulter i sin test, men ble satt i skyggen av storebrors rekordresultater.
Her finner du alle tallene i Energimyndighetens test.
Les også:
Vil gjøre det dyrere å bruke varmepumpe på kalde dager
Boligfelt i Arendal skal produsere like mye energi som det bruker