ENERGI

DN: Venter forsiktig svar på amerikanernes subsidiepakke

Blir ingen subsidiekonkurranse fra norsk side, ifølge Dagens næringsliv.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) legger frem det norske svaret på skattesubsidiene i Inflation Reduction Act på fredag formiddag.
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) legger frem det norske svaret på skattesubsidiene i Inflation Reduction Act på fredag formiddag. Foto: Hanna Johre
Jonas HøydalJonas HøydalJournalist
30. juni 2023 - 09:20

Fredag formiddag kommer næringsminister Jan Christian Vestre med regjeringens respons på subsidiepakken Inflation Reduction Act (IRA). 

DN erfarer at den norske planen ikke ventes å inkludere ekstraordinære subsidier eller skattekutt for grønn industri, lik det som gjøres i den amerikanske planen.

Amerikanernes skatteplan, som trådte i kraft i januar i år, investerer 300 mrd. dollar til underskuddsreduksjon. I tillegg kommer det en pott på 369 mrd. dollar øremerket energisikkerhet og klimaendringer.

Tidligere i vår etablerte regjeringen en arbeidsgruppe som skulle utforme en norske respons på den amerikanske planen, et slags tillegg til Industriløftet på 60 mrd. som ble lagt frem i fjor sommer.

Vestre har likevel understreket at eventuelt norsk svar på pakken ikke vil konkurrere med amerikanerne på skattekreditt. 

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram, statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum la frem langtidsplanen for Forsvaret om bord på kystvaktskipet KV Bjørnøya 5. april i år.
Les også

Enighet om langtidsplanen for Forsvaret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.