Begge gir en fotokvalitet som nesten ikke er til å tro, men modellen fra Canon er nesten dobbelt så rask som konkurrenten.
Epson er billigst på innkjøp, med en pris på 2590 kroner inklusive moms. Canon koster 4495 kroner. Driftsøkonomien er et annet kapitel. Mens vanlige kontordokumenter gjerne oppgis med 5 til 10 prosent dekk, kan fotografier komme opp i flere 100 prosent, fordi fargelagene legges oppå hverandre. Har du et elektronisk kamera og har tenkt å ta farvel med den gamle fotobutikken, er blekkostnadene er faktor du bør være oppmerksom på.
Vi testet blekkforbruket ved å skrive ut fire bilder på hver A4-side. Hvert bilde målte 9,3 ganger 13,9 cm, eller ubetydelig mindre enn vanlig postordrefoto. Når vi legger listeprisen på blekkpatroner til grunn, kan vi beregne blekkostnaden til hver skriver. Prisen pr. bilde i Epsonskriveren var kr. 2,49, mot bare kr. 1,46 i Canons tilfelle. Da vi sprettet opp Epsons tomme patron kunne vi konstantere at det var en betydelig blekkmengde igjen, men så lenge et av kammerne var tomme, var patronen ubrukelig. Prisforskjellen er et godt argument for Canons separate blekkpatroner, som gjør at du slipper å kaste blekk.
For å komme bedre ut i fotoøkonomi, har Epson har priset fargepatronen til denne modellen langt billigere enn de har gjort før ved andre modeller. Til gjengjeld er sorthvittpatronen svært kostbar, og det gjør skriveren svært dyr i drift på kontordokumenter
Med Canon S800 skal du skrive ut rundt 2000 bilder i albumformat før merprisen har betalt seg. Hvis hastighet er en faktor, er Canon en soleklar vinner. Den slår Epson selv i aller beste modus. I beste modus er Epson så treg at det nesten bare har teoretisk interesse å bruke denne innstillingen. Ingen av skriverne setter noen hastighetsrekorder på vanlige kontordokumenter, men S800 gjør faktisk en anstendig jobb. Spesielt i kladdemodus er den både rask og gir pene utskrifter.
Kortversjonen av dette blir: Skriver du lite, kjøp Epson; skriver du mye, kjøp Canon.