IT

Dugnad for å bygge IT-Norge

Espen Zachariassen
12. des. 2011 - 09:31
Vis mer

For å snekre en it-politikk med fotfeste på grasrota har interesseorganisasjonen IKT Norge utfordret regjeringen til å slippe menigmann inn i tenkeboksen.

Oppskriften var en idédugnad, og fornyingsminister Rigmor Aasruds departement repliserte med å la IKT Norge gjøre jobben.

Her er litt om bakgrunnen.



130 forslag

– Da fristen løp ut, hadde vi fått inn 130 godt funderte forslag. Nå starter jobben med å plukke ut de beste ideene, sier Heidi Austlid, direktør for myndighetskontakt hos IKT Norge.

Her er et utvalg: Slik blir Norge smartere

INSPIRASJON: Heidi Austlid hentet inspirasjon i Sverige da hun skulle få hvermansen med i utviklingen av norsk it-politikk. (Foto: Espen Zachariassen) Espen Zachariassen



Digital Agenda

Regjeringen er i gang med å utforme innholdet i strategien Digital Agenda.

Dette er en handlingsplan og tilhørende konkrete tiltak som i hovedsak skal øke nyskapingen, skape økonomisk vekst og bidra til mer effektive velferdstjenester ved hjelp av informasjonsteknologi.

Inspirasjonen er storoffensiven i EU med samme navn.

Les også: Plug and play for hele Europa



Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
NITO
7 grunner til at du bør være fagorganisert
7 grunner til at du bør være fagorganisert

De beste

– Metoden fant vi i Sverige, hvor man har inngått partnerskap mellom myndigheter og næringsliv for å komme frem til politiske målsettinger som har fotfeste utover i landet, forklarer Austlid.

Ved å invitere til en idédugnad er det meningen at både privatpersoner og mindre bedrifter får muligheten til å utvikle norsk politikk.

Ikke bare forvaltning, folkevalgte og de store samfunnsaktørene.



Møter ministeren

IKT Norge plukker ut et utvalg gode innspill fra bunken, og idémakerne får selv anledning til å presentere dem for statsråden på et arrangement i Oslo tirsdag denne uken.

IKT Norge plukker ut et utvalg gode innspill fra bunken, og idémakerne får selv anledning til å presentere dem for statsråden på et arrangement i Oslo tirsdag denne uken. Statssekretær Jon Reidar Øyan. (Foto: Ilja C. Hendel) Ilja C. Hendel

Og de kommer til å bli satt ut i livet – hvis de er realistiske.

– Det vil være avhengig av innholdet i forslagene. Hvor gjennomførbare de er, hvem som har ansvaret og graden av realisme, sier statssekretær Jon Reidar Øyan til Teknisk Ukeblad.



Les også: Politisk it-kontroll



– Skal bli brukt

FAD kommer til å legge vekt på om forslagene kan dokumenteres, eller om det kan påvises behov.

– Muligheter for effektvisering eller verdiskaping vil heller ikke være noen ulempe, sier Øyan.



Så du denne? Hva stopper digital næringsutvikling?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.