Aldri har Norge eksportert mer sjømat enn i 2014. Hver femte verdensborger spiser norsk laks og eksporten av fersk skrei økte med 60 prosent, viser eksportstatistikken til Sjømatrådet.
I 2014 eksporterte Norge sjømat for 68,8 milliarder kroner. Det er en økning på 12 prosent fra 2013. Og sammenlignet med 2012 er det en økning på nesten 25 prosent. Norge eksporterer nå 37 millioner sjømatmåltider hver dag.
De gode tidene byr nå på store muligheter for å automatisere produksjonen. Både foring, slakt og pakking er områder der automatisering kan bidra til å øke produksjonen og redusere kostnadene.
– Vår kompetanse til å produsere sjømat er et konkurransefortrinn som vi må bygge videre på for å bli en enda større global matprodusent. Fallende oljepriser er en påminnelse om at Norge står overfor en omstilling. Sjømatindustrien har et stort potensial til å bli en av de virkelig store bidragsyterne til økonomien vår i tiden som kommer, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.