ELBIL

Elbil tok fyr i garasje på Ringerike – flere evakuert

Beboerne som ble evakuert etter at en elbil tok fyr i et garasjeanlegg under et leilighetsbygg i Ringerike kommune søndag, får ikke returnere til boligene ennå.

22. juli 2024 - 07:19

Årsaken til at beboerne ikke får returnere natt til mandag, er feil på brannvarslingsanlegget, opplyser Sørøst politidistrikt.

Nødetatene fikk melding om røykutvikling i garasjeanlegget like etter klokken 22 søndag. Da var det en elbil som brant.

Til Ringerikes Blad sa politiets innsatsleder, Frode Presthus, at det var batteriet som brant, og at det var vanskelig å slokke.

Avisen skriver at bilen sto parkert i et garasjeanlegg under et leilighetsbygg, og at alle beboerne ble evakuert. Ifølge politiet ble noen av beboerne ble kjørt til et hotell i nærheten. Ved to-tiden opplyste politiet at de evakuerte ikke får returnere ennå.

Først klokken 23.43 var bilen dratt ut av garasjeanlegget og brannvesenet hadde startet å ventilere røyk ut fra bygningen.

– Politiet har tatt imot vitneforklaringer og etterforsker saken videre. Foreløpig ukjent brannårsak, opplyser Sørøst politidistrikt.

Ingen personer er meldt skadet.

E18 er torsdag ettermiddag stengt i sørgående retning etter kjedekollisjon i Horten. Nødetatene er på stedet. Flere er sendt til sykehus og legevakt.
Les også

12 kjøretøy i kjede­kollisjon på E18 – flere sendt til sykehus

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.