ELBIL

Enova senker støttesatsen for kjøp av elvarebil

– Vi ser at det har kommet flere bilmodeller på markedet og at denne biltypen er i ferd med å bli det fortrukne valget.

Enova reduserer støtten for elvarebiler. 
 Illustrasjonsfoto av elvarebilen Toyota Proace.
Enova reduserer støtten for elvarebiler. Illustrasjonsfoto av elvarebilen Toyota Proace. Foto: Toyota
23. apr. 2021 - 07:27

Tallet på nyregistrerte elvarebiler har skutt i været siden nyttår. Nå justerer Enova ned støttesatsen fra 40 til 30 prosent.

Fra en støttesats på 40 prosent av merkostnadene i dag, blir det fra 19. mai en støttesats på 30 prosent, opplyser Enova i en pressemelding. De som søker støtte før 19. mai, får støtte etter dagens støttesats.

– Vi ser at det har kommet flere bilmodeller på markedet og at denne biltypen er i ferd med å bli det fortrukne valget. Da har våre støtteordninger virket på riktig måte og vi kan derfor ta ned støttesatsene noe, sier markedssjef for transport Gunnel Fottland i Enova.

Enova opprettholder likevel maksstøtten på 50.000 kroner til kjøp av elvarebil. Samtidig videreføres støtten til ladere.

Siden næringslivsstøtten til innkjøp av elvarebiler ble lansert i august 2019 har det blitt gitt støtte til over 20.000 biler. Så langt i 2021 har andelen nyregistrerte elvarebiler vært 20,6 prosent i januar, 15,7 prosent i februar og 18 prosent i mars.

Den faktiske transporten av kjøretøyene gikk fra Orkanger til Thessaloniki 25. mars. Forsvaret og Forsvarsmateriell donerer totalt 40 lastebiler og 36 feltvogner.
Les også

Forsvaret har donert 76 kjøretøy til Nord-Makedonia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.