– Aksjonistene har her valgt en aksjonsform som beveger seg langt inn i andres privatliv, og politiet har også mottatt anmeldelse fra Equinor. Saken vil nå bli etterforsket, og det vil innebære en vurdering av om det kan ha skjedd straffbare handlinger, sier påtaleleder i Sørvest politidistrikt Kristin Nord-Varhaug i en pressemelding.
Politiet opplyser at de fikk melding fra aksjonistene like før de gikk inn på Opedals eiendom og at de sendte en patrulje til stedet.
De opplevde aksjonistene som rolige og valgte å ikke avbryte markeringen.
– Politiet tok med i vurderingen at dette er en politisk ytring, men det at man velger der og da å ikke gripe inn, innebærer ingen godkjenning av aksjonsformen, opplyser politiet.
Politiet skriver at de opplever hendelsen som en ny aksjonsform.
– For politiet er det bekymringsfullt dersom dette er et uttrykk for en dreining mot at enkeltpersoner utsettes for belastninger i offentlig debatter.
Nestleder Halvard Raavand i Greenpeace opplyser til NTB at de ikke har mottatt anmeldelsen fra Equinor ennå og derfor ikke kan kommentere innholdet i denne.
– Vi har hatt løpende dialog med både politiet og Equinor og samarbeider selvsagt videre dersom saken får et rettslig etterspill. Aktivistene våre er klar over at det å demonstrere for klimaet kan innebære juridisk risiko og er forberedt på å ta eventuelle konsekvenser av det, sier Raavand.
Greenpeace med aksjon i Equinor-sjefens hage – blir politianmeldt