ENERGI

Equinor har bedt om inspeksjon av gassrørledning

Et fartøy med undervannsroboter er i gang med å undersøke gassrørledningen Europipe 2 som går mellom Norge og Tyskland. 

Gassrørledningen Europipe 2 går fra Kårstø prosessanlegg i Rogaland.
Gassrørledningen Europipe 2 går fra Kårstø prosessanlegg i Rogaland. Foto: Cornelius Poppe/NTB
7. okt. 2022 - 13:40

Ifølge Reuters startet oljeservicefartøyet Havila Subsea undersøkelser av gassrørledningen onsdag denne uken. Fartøyet har undervannsroboter om bord som kan brukes til å inspisere havbunn og rørledninger.

Jostein Alendal i Reach Subsea, som opererer Havila Subsea, sier til Reuters at det er Equinor som har bedt om inspeksjonen. Equinor gjør inspeksjoner av gassrørledningen på vegne av operatøren Gassco.

– Av sikkerhetshensyn kan vi ikke kommentere detaljer om konkrete tiltak, sier en talsperson for Gassco i en epost til Reuters.

Norge har styrket sikkerheten ved olje- og gassinstallasjoner etter at Nord Stream-rørledningene i Østersjøen ble utsatt for det som antas å være sabotasje.

Equinor skriver i en epost til NTB at de av sikkerhetshensyn ikke vil gå inn på hvilke konkrete tiltak de gjennomfører.

– Sikringsnivået er hevet for installasjoner og infrastruktur på norsk sokkel. Som et føre-var tiltak har vi satt i gang tiltak knyttet til rørnettet, sier pressetalsperson Gisle Ledel Johannessen.

Europipe 2 er 658 kilometer lang og går mellom Kårstø prosessanlegg i Rogaland og Dornum i Tyskland.

– Vi er Teknisk tjenesteyter (TSP), på vegne av Gassco, som eier rørnettet, og vi utfører blant annet rørinspeksjoner, sier Ledel Johannessen.

Samtidig som Elon Musks Tesla legger fram svakere inntjening enn ventet, kunngjør selskapet at nye modeller skal på markedet tidligere enn ventet
Les også

Første inntektsfall på fire år for Tesla

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.