EUs medlemsland er enige om at de skal hente 42,5 prosent av energien fra fornybare kilder som vind og sol innen 2030, ifølge parlamentariker.
Ifølge den tyske CDU-politikeren og EU-parlamentarikeren Markus Pieper er forhandlere fra de 27 medlemslandene nå enige om det nye og mer ambisiøse målet.
Dette bekrefter EUs kommissær for energispørsmål, Kadri Simson, på Twitter.
– Vi kom fram til et ambisiøst kompromiss, skriver hun.
Avtalen må formelt godkjennes av medlemslandene og EU-parlamentet før den trer i kraft i form av en lov. Det blir ansett for å være en formalitet.
EUs nåværende ambisjon er å hente 32 prosent av energien fra fornybare kilder innen 2030.
Overgang til fornybar energi er et sentralt element i EUs plan for å bekjempe global oppvarming og fase ut fossil brensel som tidligere har kommet fra Russland. EUs mål er å kutte utslippene av klimagasser med 55 prosent fra 1990-nivå innen 2030.
EU hentet i 2021 rundt 22 prosent av energien fra fornybare kilder, men det var store variasjoner mellom medlemslandene. Mens 63 prosent av Sveriges energibehov ble dekket med fornybar energi, var andelen i land som Luxembourg, Malta, Nederland og Irland under 13 prosent.
For å nå det nye målet må det investeres kraftig i vindturbiner og solcelleanlegg, og infrastrukturen må også rustes opp og bygges ut.
EU-kommisjonen har slått fast at det må investeres nærmere 1300 milliarder kroner i fornybar energi og hydrogenanlegg innen 2030 dersom russisk olje- og gass skal fases helt ut.
Tankesmie: Europa får mye høyere strømpris enn USA i flere år