Om du har en telefon med Android, er sjansen stor for at yndlingsfunksjonen din er Android Market – som nylig passerte 50 000 forskjellige, nedlastbare programmer. I Norge er det foreløpig kun gratisprogrammene som er aktuelle, siden Googles betalingsløsning ennå ikke er åpnet for bruk med norske bankkort.
Det er imidlertid ingen grunn til å fortvile. Utvalget av gratisprogrammer- og spill er nemlig massivt. Her finner du noe for enhver smak.
Les også:
Det sier seg selv at det ikke er alle av de 50 000 programmene som har like stor bruksverdi. Men noen ganger er det ikke det du er ute etter. Her er fem programmer du kan laste ned dersom du setter pris på ting som ikke nødvendigvis tjener til noe som helst.
Du finner samtlige programmer ved å søke på programnavnet i Android Market.
Big Red Button
I filmer der hovedpersonen av en eller annen grunn befinner seg i en skjult, underjordisk base full av vakter og andre hindringer, er det sikkert som banken at du før eller siden vil se to scener:
- En eksentrisk kjeltring med store planer om verdensherredømme fanger hovedpersonen, som blir bundet/stiftet/limt/lenket til et vannrør eller tilsvarende.
- Siden vår helt ikke har noen mulighet til å redde noen som helst, situasjonen tatt i betraktning, forteller skurken i detalj om planene sine, før han trykker på en stor, rød knapp, og stikker av. Det er selvsagt snakk om en selvødeleggelsesmekanisme som skal utradere både basen og helten når det har gått et gitt antall minutter.
Big Red Button er nøyaktig det det høres ut som: En stor, rød knapp. Vi skal ikke avsløre noe ved å si hva som skjer, utover at det ikke er farlig for telefon eller helse (med mindre du allerede har problemer med høyt blodtrykk). Dette er for øvrig et finfint program å snikinstallere på kameraten din sin Android-telefon, gjerne med en fristende snarvei direkte på startskjermen.
Useless Facts
Vi kjenner alle til den pinlige stillheten som dukker opp når du plutselig befinner deg i selskap med en person du ikke har veldig mye til felles med. Da kan det være greit å dra i gang litt smalltalk som ikke handler om været.
Med Useless Facts installert på telefonen blir du plutselig den som kan litt om veldig mye. Visste du at det kun er fire boksere i sportens historie som har blitt slått ut iløpet av de første 11 sekundene? At gigantselskapet Pepsi Inc. betalte 0,- i skatt i 1999? At Jean Claude Van-Damme snakker fem forskjellige språk? Det visste vi.
Mario Soundboard
Om du vokste opp med Mario på Nintendos NES, vil du fort føle nostalgien med dette programmet. Mario Soundboard har alle de originale lydene (og låtene) fra de to første Super Mario Bros-spillene.
Hver lyd/låt har fått et eget ikon, og du spiller dem av ved å trykke kjapt på ikonet. For å få opp en meny som lar deg sette lydene som ringetone, meldingslyd eller alarmtone, holder du enkelt og greit fingeren mot ikonet i ett sekund.
Virtual Beer Free
Dette programmet har overhodet ingen nytteverdi. Det er snakk om et virtuelt ølglass du kan ”fylle opp” på skjermen. Programmet bruker bevegelsessensorene, og tømmer ølglasset når du vipper telefonen.
Når glasset er ”tomt”, gir telefonen fra seg en høy rapelyd.
Harry? Ja. Liker vi det? Ja.
PicSay
Ok, nå er dette en artikkel om unyttige programmer, og i så måte hører ikke Pic Say helt hjemme her. Dette er nemlig et helt ypperlig bildebehandlingsprogram som gir deg et lass funksjoner som kan forbedre bildene dine. Tar du bilder med telefonen din er det bare å få ned dette programmet først som sist.
Årsaken til at Pic Say likevel er tatt med her, er at programmet nærmest trygler deg om useriøs bruk. Sjelden har det vært enklere å legge til hatter, bart, nytt hår og ikke minst snakkebobler på motivene dine. Underholdningsverdien her stiger fortløpende utover fredagskvelden.
Kom med flere tips!
Om du har tips til flere underholdende programmer uten den helt store nytteverdien, er det bare å poste i kommentarfeltet nedenfor. Både vi i redaksjonen og leserne setter pris på flere måter å slå ihjel dødtid på!