SAMFERDSEL

Biler fra flere forskjellige produsenter undersøkes for teknisk feil etter dødsulykken i Sandvika

Politiet har startet gransking av flere ulykkesbiler etter dødsulykken i garasjeanlegget i Sandvika. I en av ulykkene ble en ung gutt påkjørt, ifølge NRK.

En person omkom da en bil kjørte utfor og falt fire etasjer fra parkeringshuset på Sandvika storsenter i Bærum i september. Nå undersøkes biler fra flere produsenter for mulig feil.
En person omkom da en bil kjørte utfor og falt fire etasjer fra parkeringshuset på Sandvika storsenter i Bærum i september. Nå undersøkes biler fra flere produsenter for mulig feil. Foto: Cornelius Poppe/ NTB
15. okt. 2024 - 11:00 | Endret 15. okt. 2024 - 14:34

Politiet har startet gransking av flere ulykkesbiler etter dødsulykken i garasjeanlegget i Sandvika. Det skriver NRK.

På spørsmål fra TU utdyper politiadvokat Kathrine Eilertsen at de involverte bilene er fra flere forskjellige bilprodusenter. Det er dermed ikke snakk om biler kun fra produsenten av den forulykkede Sandvika-bilen, Volvo. 

– Vår erfaring er at det ofte dreier seg om elbiler, skriver Eilertsen i en e-post til TU. 

I en av ulykkene ble en ung gutt påkjørt, skriver statskanalen. Denne ulykken skjedde i Oslo-området i september. Saken er én av flere der sjåfører mener teknisk svikt er årsaken, ifølge kanalen.

Dette skjedde noen dager før Sandvika-ulykken, hvor en mann i 60-årene døde etter at bilen kjørte ut fra fjerde etasje. Ifølge politiet startet bilen rundt 30 meter inne i garasjen og kjørte rett fram.

Etter denne ulykken har politiet blitt oppmerksom på flere ulykker hvor sjåføren mener årsaken er teknisk svikt i bilen.

– Dette er ulykker som har skjedd nå, rett forut for Sandvika-ulykken og lenger tilbake i tid, sier politiadvokat Kathrine Eilertsen til NRK.

Hun sier det ofte er snakk om elbiler, men vil ikke si hvilke bilmerker eller modeller det er snakk om.

– Et gjentakende punkt er plutselig akselerasjon, ser Eilertsen til NRK.

Ulykkesbilen i Sandvika var en Volvo XC40. Samme modell kjørte inn i en betongblokk i et garasjeanlegg på Kolbotn utenfor Oslo 1. oktober. Denne bilen undersøkes av Volvo og Statens vegvesen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) forlater Folkets store sal i Beijing etter et møte med Kinas statsminister Li Qiang tirsdag. Nedenfor trappen står den karakteristiske retrobilen og venter på ham.
Les også

Dette er Støres kinesiske retrobil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.