Historien om WRS er historien om bilelektrikeren som ville starte med noe helt nytt.
Han ville effektivisere strømmåleravlesningen rundt omkring i de tusen hjem ved toveis trådløs kommunikasjon.
Ideen var god, men den første versjonen utviklet med diskrete elektronikkomponenter ble ikke godt mottatt i bransjen. For dyr og for stor, var dommen fra energiverkene.
Men Mathisen ga ikke opp, og sist Teknisk Ukeblad intervjuet ham hadde han prototypen av en integrert versjon klar. Det var for tre år siden. Mathisen var den gang optimist og håpet at samtlige av landets 2,2 millioner målerpunkter skulle være utstyrt med WRS-teknologi om ikke alt for lang tid.
Tregt marked
Slik gikk det ikke. Markedet har vist stor treghet. Først nå ser det ut til å bli mer fart i markedet for toveis kommunikasjon i energibransjen, ikke minst på grunn av kommende påbud om slik teknologi.
WRS har i mellomtiden likevel fått noen ordre, blant annet hos Nordmøre Energi, men utgiftene vokser. Bare i løpet av de siste to årene har selskapet ifølge Finansavisen brukt 60 millioner kroner, og årets underskudd vil overstige 20 millioner.
WRS har således så langt vært en dyr affære for investorene, og senest nå i høst er det hentet inn 7 nye millioner i en emisjon. Hafslund Venture er i dag største eier med 35% av aksjene.