RYFAST

Fremdeles tekniske problemer: Ryfast taper 27 millioner kroner i måneden

Håper å få til utstyrstest denne uken.

Det er fremdeles ikke satt noen dato for når man kan begynne å kreve inn bompenger i de to Ryfast-tunnelene.
Det er fremdeles ikke satt noen dato for når man kan begynne å kreve inn bompenger i de to Ryfast-tunnelene. Illustrasjon: Statens vegvesen
22. juli 2020 - 09:11

De tekniske utstyrsproblemene forsinker fremdeles bompengeinnkrevingen på Ryfast-sambandet. Det er flere måneder siden innkrevingen skulle vært i gang på de to tunnelene som åpnet i desember i fjor og i mars i år, og prosjektet taper nå anslagsvis 27 millioner kroner i måneden, skriver Stavanger Aftenblad.

Selskapet Tecsidel er den spanske leverandøren av teknisk utstyr til bompengesystemet i Ryfast-prosjektet i Rogaland. Selskapet testet utstyret allerede i slutten av 2019, men det ble da oppdaget feil. Statens vegvesen krevde at dette skulle bli fikset før mars i år, men koronakrisen skapte ytterligere forsinkelser.

Dermed har folk kjørt gratis gjennom de to undersjøiske Ryfast-tunnelene.

Det var ventet at Tecsidels montører skulle ankomme Norge 15. juli, men da kom beskjeden om at de tekniske problemene enda ikke var løst.

– Vi er fornøyd, sier Halvard Gavelstad, som er prosjektleder trafikk for Ring 1-prosjektet i Oslo.
Les også

Ingen ekstra køer etter at Ring 1 ble stengt: – En god dag

Testes denne uken

– Statens vegvesen beklager sterkt at innkreving av bompenger i Ryfast ikke er startet opp som planlagt, sier fungerende avdelingsdirektør John Mikalsen i Statens vegvesen til avisen.

– Leverandøren har planlagt å komme til Stavanger og teste programvare og teknisk løsning i Ryfast denne uken, sier Mikalsen.

Sammen med bompengeselskapet Ferde planlegger Statens vegvesen å gjennomføre en test av systemet i begynnelsen av august, opplyser Mikalsen videre. Men noen konkret dato for når bompengeinnkrevingen vil starte er fremdeles ikke satt.

– Å kaste alle elbilene ut, er for strengt, mener Elbilforeninens leder Christina Bu.
Les også

Elbilforeningen vil ha tilgang til kollektivfeltet i helgene i Stor-Oslo

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.