Ved NTNU ble en ørret plassert i torvmose av typen Sphagnum for et halvt år siden.
Skinnet har fått et garvet preg, men fisken viser ingen tegn på å gå i oppløsning.
Ifølge professor Bjørn E. Christensen lukter den lett syrlig, men han har ikke smakt den.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Du har garantert produktene deres hjemme. Slik får giganten enda smidigere produksjon
At Sphagnum har en konserverende effekt, har forskere visst lenge. I myrer dannet av torvmose er det funnet både smørbutter og lik som har ligget i myra i flere tusen år.
Nå skal Christensen lede et forskningsprosjekt som skal finne det kjemiske grunnlaget for den konserverende effekten og se på hvordan prinsippet kan tas i bruk kommersielt, melder Forskning.no.
Blant annet vil forskerne se på om Sphagnum kan brukes til rengjøring og desinfeksjon i næringsmiddelindustrien.