Gohta-funnet ble gjort i 2013, og utløste jubel i bransjen både fordi funnet så ut til å være større enn Goliat, i tillegg til at det ble gjort i en reservoartype som tidligere aldri hadde hatt suksess i Norge.
Kommunikasjon
Nå har Lundin boret en ny avgrensningsbrønn, med hovedmål å bekrefte størrelsen og reservoarkvaliteten til perm-karbonatene i funnet.
Brønnen påtraff ti meter øvre perm kalksteinskonglomerat med god reservoarkvalitet over oppsprukket kalkstein med begrenset reservoarkvalitet, melder Lundin. Den konglomeratiske sonen inneholdt både gass og kondensat.
I den tette kalksteinen under var det spor av olje, og dybdeintervallene samsvarer godt med funnene i den opprinnelige Gohta-brønnen. Både trykk og strømningsegenskaper indikerer kommunikasjon mellom reservoarene.
Lundin utførte to produksjonstester i brønnen. Testen i oljesonen produserte umiddelbart gass i en rate på 170 000 standard kubikkmeter per dag.
– Trykkoppbyggingen viste at en drenerte fra et porøst reservoar. Dette skyldes manglende forsegling mellom gass- og oljesonen på utsiden av fôringsrøret. Testen i oljesonen er derfor ikke konklusiv, skriver Lundin i en melding.
Les også: På 90-tallet var prosjektene lønnsomme ved 12 dollar fatet. Nå må de ha over 100
Like anslag
Testen i gass- og kondensatsonen gav en produksjon på 700 000 Sm3 gass og 140 Sm3 olje per dag.
Testen viste at brønnen drenerte fra et område som strekker seg minimum 1000 meter i radius ut fra brønnen, og bekreftet gode produksjonsegenskaper i kalksteinskonglomeratet.
Anslaget for størrelsen på Gohta-funnet forblir det samme - mellom 10 og 23 millioner Sm3 utvinnbar olje og mellom 8 og 15 milliarder Sm3 utvinnbar gass, totalt 111 - 232 millioner fat oljeekvivalenter.
Brønnen ble boret av riggen Island Innovator. Den blir nå permanent plugget og forlatt.
Lundin er operatør for PL492 (Gohta) med 40 prosent andel. Partnerne er Det norske oljeselskap (40 prosent) og Noreco (20 prosent).
Les også:
Lundin-sjefen: Det blir vanskelig med nytt Sverdrup-funn