Googles satsing i Trondheim er enda tynge enn først antatt. Knut Magne Risvik leder Googles trondheimsavdeling, og han bekrefter at det satses tungt.
– Det er ingen grunn til å gi seg når man er i siget, sier han til Teknisk Ukeblad. Risvik vil ikke bekrefte tallene overfor Teknisk Ukeblad, men sikre kilder vi har vært i kontakt med tallfester de ambisiøse målene.
* I løpet av året satser Google i Trondheim på å bli minst 40 personer.
* Innen en toårsperiode er målet å bli opp mot 100 personer.
C/C++-programmerere, Java-programmerere og tekniske prosjektledere er blant jobbene som lyses ut.
800 i Dublin
Ved Googles avdeling i Dublin er det lyst ut hele 800 stillinger. Risvik mener at avdelingen i Trondheim ikke kan bli så stor.
I Trondheim er det et velkjent problem blant denne typen teknologibedrifter å få tak i folk når antall ansatte vipper 100. Da begynner markedet rett og slett å gå tomt.
For jobbsøkere i denne bransjen, er det uansett en fordel at Google satser tungt. Det pågår en kontinuerlig kamp om de beste søkehodene mellom Yahoo! og Google i Trondheim.
Risvik avviser at de «kjøper» de beste folkene, men legger ikke skjul på at Google er opptatt av å tilby gode arbeidsbetingelser. Det går ut på god lønn, unngå bekymringer blant de ansatte og gi stor frihet.
- Målet er å lage den optimale arbeidsplassen, sier Risvik. Massasje på arbeidsplassen, gratis cateringlunsj og trening skal bidra til det.
Når de ansatte har to store bedrifter å velge mellom, er det naturlig at betingelsene blir bedre.
Norge og Google lokker
I dag jobber det mellom 10 og 20 i avdelingen, men i lokalene er det allerede plass til ytterligere 80. Risvik ønsker et internasjonalt snitt på arbeidsstokken, og har allerede ansatt skandinaver, tyskere, hollendere, kanadiere og amerikanere.
– Hvorfor søker folk fra utlandet seg til jobber i Trondheim?
– Godt spørsmål, hehe... Nei, det er vel fordi de vil jobbe i Google. Men mange synes også Trondheim er en god by å bo. Magasinet Wired har også ranket Trondheim blant de 50 beste byene å drive teknologivirksomhet i, ifølge Risvik.
I jobbutlysningene som ligger ute på Googles nettsider legges det også vekt på at Norge de fem siste årene er kåret til verdens beste land å bo i.