LG-kursen stiger igjen i dag, etter at produsenten rapporterte om betydelig lavere tap i mobildivisjonen enn først estimert. Det ser altså endelig ut som produsenten har greid å snu den negative kursen de har hatt de siste årene, og kan begynne å jobbe seg mot et positivt resultat i mobildivisjonen.
Mer om disse tallene leser du hos Bloomberg. Vi skal heller se litt på hvordan LG kom dit de er i dag.
Den mørke tiden
For bare to år siden var det få som så på LG som en av toppspillerne i smarttelefon-utviklingen. Produsenten satset for det aller meste på telefoner i lavpris- og mellomsegmentet, i tillegg til å kjøre ut et par dyrere designtelefoner. Dette samtidig som iPhone-modellene gikk sin seiersmarsj over hele verden og Android fikk stadig sterkere fotfeste.
Dette gjorde at LG mistet stadig flere markedsandeler til Samsung & Co. Under Mobile World Congress 2010 hadde ikke produsenten engang en egen stand på messeområdet. Dette var temmelig stygge saker, da MWC er stedet der mobilprodusentene møtes for å måle muskler.
GD880 Mini var en av svært få telefoner fra LG i 2010, men produsenten hadde store planer på lager.
Slik slo LG tilbake
I fjor høst dukket det opp en diskrét pressemelding som gav oss all grunn til å følge nøye med på LG framover: Produsenten hadde, som den første i verden, bestillt inn Nvidias Tegra 2-systembrikker med doble prosessorer og Geforce-grafikk.
LG var først i verden til å ta i bruk Nvidias Tegra 2-systembrikke med doble prosessorkjerner og Geforce-grafikk.
For ett år siden hørtes dette faktisk for godt ut til å være sant, og vi følte at vi muligens var på litt tynn is da vi kjørte ut den noe tabloide tittelen LG har monstertelefoner på vei i september, og vi var kanskje ikke på stødigere grunn da vi fulgte opp med "Smeller det snart hos LG?" et par måneder senere.
For fra LGs side var det helt stille.
Men så begynte ting å skje. Ryktene om en dobbeltkjernet supertelefon med navnet "Star" begynte å svirre, og ryktene gikk etterhvert over til å være ramme alvor da LG like før årsskiftet lanserte telefonen i Asia, under navnet Optimus 2X.
Ett av de første bildene av Optimus 2X, den gang kjent som "LG Star".
Verdens første Dual Core
Vi turde ikke helt håpe på å få se noe så kraftig her til lands med det første, og gleden var derfor stor da det i januar ble kjent at verdens første dobbelkjernetelefon var på vei til Europa, og at den skulle lande i Norge allerede i februar.
Telefonen vekket selvsagt massiv oppmerksomhet over hele verden, noe LG utnyttet til det fulle med å kjøre slagordet "Dual Core, Nuff Said" ut omtrent alle steder det var ledig reklameplass.
Les mer om LGs taktikk: NÅ smeller det hos LG
Da Optimus 2X var offisiell, kunne LG skilte med tittelen "verdens første Dual Core-mobilprodusent".
Det tok flere måneder før produsent nummer to greide å få en dobbeltkjernetelefon på markedet (Samsung Galaxy SII), og med status som den eneste som kunne tilby en Dual Core-telefon gikk salget av Optimus 2X strålende. I Sør-Korea ble det solgt over 250 000 eksemplarer den første måneden, og flere andre steder i verden gikk butikkene tom allerede første dagen.
Blod på tann
Denne "først ute"-taktikken gav blod på tann for LG, som fulgte opp med en annen milepæl i mobilhistorien: Optimus 3D. Denne telefonen ble den første i verden med både 3D-skjerm og 3D-kamera, og vi lot oss lett imponere da vi testet den endelige utgaven, som er i salg i disse dager.
I tillegg til denne har produsenten vist frem en tablet som kan skilte med de samme 3D-egenskapene. Det er litt uvisst når denne kommer i salg.
LES MER: LG lanserer Optimus 3D og Pad
LG dro "World First" nummer to da de slapp løs verdens første mobil med 3D-skjerm og 3D-kamera, Optimus 3D.
Hvor går veien videre?
Denne uken kjørte våre venner i Amobil ut bilder av det som skal være LGs portefølje for resten av året, og ut fra informasjonen her ser det overhodet ikke ut som om LG har tenkt å gå tilbake til å være en kjip produsent i middel- og lavprissegmentet.
Vi tok kontakt med LG for å forhøre oss om de lekkede bildene, men produsenten ville ikke kommentere noe utover at "rykter oppstår stadig".
LG kunne imidlertid forsikre oss om at de fremdeles vil ha fokus på prosessorer og skjerm fremover, og at de fortsatt skal drive teknologien videre og være kjapt ute med å ta i bruk ny maskinvare i årene som kommer.
Du skal altså ikke bli overrasket om produsenten blir først ut med å ta i bruk FIRE prosessorkjerner. Nvidia skal etter planen ha Kal-El-systembrikken sin, som byr på nettopp dette, i produksjon til høsten. Og vi mistenker at et par av disse brikkene allerede ligger plantet i protomodeller i LGs fabrikker.