BYGG

Halvparten av de ansatte i byggebransjen aksepterer fyllesyke kolleger

Byggansatte er blant dem som synes det er minst problematisk at en kollega møter fyllesyk på jobb, viser ny undersøkelse.

Ansatte i byggebransjen er blant dem som synes det er minst problematisk med fyllesyke kolleger, viser en undersøkelse Folkehelseinstituttet har utført. Håndverkerne på illustrasjonsfotoet har ikke noe med selve undersøkelsen å gjøre.
Ansatte i byggebransjen er blant dem som synes det er minst problematisk med fyllesyke kolleger, viser en undersøkelse Folkehelseinstituttet har utført. Håndverkerne på illustrasjonsfotoet har ikke noe med selve undersøkelsen å gjøre. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen
29. apr. 2019 - 14:09

Halvparten av ansatte i bygg- og anleggsbransjen mener at det er uproblematisk om en kollega møter fyllesyk på arbeid, og er mindre effektiv enn vanlig. Andelen vekker bekymring.

– Det er uakseptabelt at så mange mener det er greit å stille på jobb i en tilstand som kan gå utover arbeidsprestasjoner, kvalitet og ikke minst sikkerhet, sier administrerende direktør Jon Sandens i Byggenæringens Landsforening.

Han frykter farlige situasjoner som fallulykker og at ansatte kan få fatale skader, dersom de er lite observante og blir truffet av tunge gjenstander.

Arbeidstakere innen bygg og anlegg, media, reklame og forskning er mest aksepterende til fyllesyke kolleger, skriver P4.

Til sammenligning oppgir 60 prosent av alle de spurte i undersøkelsen at det er problematisk at en kollega er mindre effektiv på arbeid grunnet bakrus. Arbeidstakere innen barnehage og skole og helsetjenester er minst aksepterende til fyllesyke kollegaer på arbeidsplassen. Henholdsvis 75 og 70 prosent mener at det er problematisk.

Her jaktes det på lekkasjer i Oslos drikkevannsforsyning. Økte investeringer i vann og avløp vil koste kommunene dyrt.
Les også

Staten må koordinere utbyggingen av vann og avløp

Samtidig mener 88 prosent at det er et problem om en kollega er borte en hel dag et par ganger i året av samme årsak, viser undersøkelsen som er utført av Folkehelseinstittuet (FHI).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.