Havvind kommer til å gi strøm til alle husholdningene i Storbritannia, tror den britiske vindkraftforeningen BWEA.
Energi- og klimaendringsdepartementet tror derimot at havvinden kan forsyne landet med en fjerdedel av landets energibehov.
Til nå er 8000 megawatt (MW) planlagt, men energiminister Lord Hunt mener det er mulig å få til 25 000 MW til.
– Er avgjørende
– Havvind er avgjørende for å nå målet om 15 prosent fornybar energi innen 2020, og for å redusere CO2-utslippene med 80 prosent innen 2050, sier Lord Hunt ifølge London Press Service.
Anbudsprosessen for å knytte de nye vindparkene til elnettet vil gi arbeid for flere hundre milliarder kroner.
På en vindkonferanse i London ble det lagt fram tall som viser at det kan bli 70 000 jobber innen havvinden.
Det britiske kystdirektoratet Crown Estate er fornøyde med at energiministeren bekrefter målet på 25 GW ny havvindkraft og med at det kommer en satsing på å bygge ut kablene til havvindparkene.
33 GW innen 2020
– Dette er viktige milepæler i en av de viktigste komponentene i havvindprogrammet vårt, inkludert runde tre innen offshore vind som sammen med de to tidligere rundene skal levere 33 GW innen 2020, en fjerdedel av Storbritannias elektrisitetsbehov, sier Rob Hasting, direktør i Crown Estate.
Den britiske vindkraftforeningen BWEA med sine 485 medlemsbedrifter gleder seg over utviklingen, som de tror vil senke energiprisene.
På Offshore 09-konferansen ble det lansert to nye rapporter. BWEA har kartlagt hvor mye havvindprogrammet vil koste og hvordan tidslinjen for utviklingen vil være.
Større enn kjernekraft
«Revolusjonen innen havvind, som gjorde Storbritannia verdensledende i installert kapasitet i 2008, kan forsyne hvert eneste hjem i Storbritannia med havvindkraft i 2020», sier en av rapportene.
– Rapporten om utbyggingen av havvind spår at vi får installert opptil 9 GW i 2015. Dette er troverdig fordi vår rapport fra 2007 spådde nøyaktig hvor vi er i dag. Vind kommer til å ta over for kjernekraft i installert kapasitet i løpet av fire til fem år, en viktig milepæl, sier Maria McCaffery, direktør i BWEA.
– Rapporten vuiser at havvindprisene er avhengige av investorene. To til fire produsenter må konkurrere dersom prisene skal presses nedover. Klarer vi å sette i drift 4-5 GW i Europa, kan prisene falle med så mye som 20 prosent fra dagens 3,1 millioner pund (27,6 millioner kroner) per megawatt. Runde tre vil levere Storbritannias del av denne kapasiteten, sier hun ifølge London Press Service.
Den første havvindparken i runde tre skal stå klar i 2018. Syv offshoreprosjekter produserer alt energi. Storbritannia er blitt medlem av Det internasjonale byrået for fornybar energi (Irena) som nylig ble etablert.