LUFTFART

Helse Nord vil forlenge kriseplanen for ambulansefly i to uker

Helse Nord vil ha Forsvarets Bell-helikopter i beredskap i Kirkenes til 2. august. Opprinnelig skulle helikopteret være stasjonert der til 19. juli.

Torsdag ble det klart at både Bell-helikopteret og to jetfly skulle være stasjonert til 19. juli. Nå har altså Helse Nord bedt om at helikopteret blir stasjonert i ytterligere to uker.
Torsdag ble det klart at både Bell-helikopteret og to jetfly skulle være stasjonert til 19. juli. Nå har altså Helse Nord bedt om at helikopteret blir stasjonert i ytterligere to uker. Foto: Peder Torp Mathisen / Forsvaret
16. juli 2019 - 22:50

Det melder NRK.

Anmodningen om den forlengede bistanden kommer fram i en situasjonsrapport fra Helse Nord, ifølge Nordlys.

I utgangspunktet var helikopteret innleid til 12. juli, men torsdag ble det klart at både Bell-helikopteret og to jetfly skulle være stasjonert til 19. juli. Dette var også innenfor den opprinnelige beredskapsplanen. Nå har altså Helse Nord bedt om at helikopteret blir stasjonert i ytterligere to uker.

Selskapet Babcock overtok ambulanseflytjenesten i Norge 1. juli, men de to første ukene i juli innebærer pålagt trening for besetningene i ambulanseflytjenesten ved hvert vaktbytte.

Ingen fylker har større økning av nye hurtigladestasjoner enn Troms.
Les også

Troms: 75 prosent flere hurtigladere det siste året

Treningen av besetningen har imidlertid tatt lenger tid enn ventet, og Luftambulansetjenesten måtte dermed sette i verk flere tiltak for å holde beredskapen oppe mens besetningen på ambulanseflyene i nord gjennomfører treningen.

Det er ikke kommet anmodninger fra Helse Nord om de andre fartøyene på beredskapsbasen i Kirkenes. I tillegg til jetflyene og forsvarshelikopteret har Babcock leid inn et reservefly, et jetfly og et propellfly med svensk mannskap.

Babcock vant i 2017 anbudskonkurransen om luftambulansetjenesten over selskapet Lufttransport, som har drevet tjenesten i 25 år.

Vraket etter helikopterulykken utenfor Sotra 28. februar ble fraktet til Haakonsvern. Havarikommisjonen foretok gransking av vraket der i stedet for å flytte det til Lillestrøm.
Les også

Equinor-gransking etter dødsulykke: Avdekket manglende trening og verneutstyr

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.