BARCELONA, MOBILE WORLD CONGRESS: Årets HTC-lansering var nesten av den subtile sorten. Selv om de jo lanserte et helt nytt flaggskip, var det ikke overveldende nyheter.
Prosessoren er selvsagt raskere, og programvaren er selvsagt forbedret. Men at designen på telefonen mer eller mindre er den samme som i fjor var kanskje mer overraskende.
Det er stort sett bare Apple som våger seg på det, og det skal bli spennende å se om forbrukerne tilgir HTC like lett som de tilgir Apple.
Men vi skal ikke dvele så mye ved akkurat det. Fjorårets One (M8) var en av de klart peneste telefonene som ble lansert det året, og vi syns ikke den nye utgaven ser mindre lekker ut.
LYNTEST: Slik er de nye Galaxy S6-modellene
Lekkert
Tvert om. Med totonet metallchassis, hvor sidene av dekselet har en annen farge enn baksiden, ser telefonen bedre ut enn før.
Kvalitetsfølelsen er det heller ikke noe å si på. Metall og glass er sjeldent feil materialvalg.
Tasteoppsettet er stort sett som før, men strømtasten sitter nå på siden.
Endelig et helt vanlig kamera
En annen sak det er lett å bli glad for er at HTC ser ut til å ha kuttet ut kamerakrumspringene sine. For to år siden forsøkte de seg med et lavoppløst kamera med høy lysfølsomhet. I fjor forsøkte de å kombinere dette kameraet med et ekstra for å fange dybdedata.
Begge kameraene var interessante de, men det er vanskeligere å markedsføre tekniske finesser enn det er å rope høyt om mange megapiksler.
Med 20 megapiksler på spesifikasjonslisten skal det i alle fall ikke bli vanskelig å markedsføre kameraet.
For å ta dette kameraet først: Det later til å være kjapt, og produsere bilder av god kvalitet. Vi kan selvsagt ikke si noe fornuftig om hvordan det står seg mot andre mobilkamera, men inntrykket er i alle fall at det er av det gode slaget.
HTC har også lagt til en del muligheter for å etterbehandle bilder. Alt grunnleggende småfiksing til en meget morsom ansiktsmiksing, hvor du kan kombinere ansiktet til to personer.
Les også: Dette er verdens letteste titommers nettbrett
Ultrapikselkameraet er foran
Fjorårets hovedkamera er årets frontkamera. Det har fire megapikslers oppløsning, og svært høy lysfølsomhet.
Det betyr kort sagt at du faktisk kan se personene på bildet når du tar selfier på en dunkel pub.
Inntrykket er også at dette fungerer, uten at vi har hatt mulighet til å undersøke dette grundig.
Rent og pent
Vi liker ellers at kameraprogramvaren er ren og pen i utformingen, med et lettbrukt grensesnitt.
Grensesnittet på telefonen, Sense, ellers er slik vi har lært oss å forvente av HTC: Rent og pent.
Det er omtrent som på forgjengerene, men nå er det også mulig å legge til tema på telefonen og dermed tilpasse menyene i stor grad selv.
Du kan også legge til en valgfri «tast» på menylinjen på bunnen av skjermen, for eksempel for å skru av skjermen eller autorotering av skjermbildet. Om du irriterte deg over at denne linjen stjal skjermplass på forgjengeren er det også mulig å skjule den nå.
Det er også mulig å endre hva som vises på startskjermen basert på hvor du er. Om du bruker YouTube mye når du er hjemme vil denne og andre apper vises her når du er hjemme, mens apper du bruker mye på jobb heller vil vises når du er der. Ikke noe revolusjonerende i seg selv, men fint å ha.
Telefonen oppleves uansett svært lik i bruk som forgjengeren, og det er i grunnen bare positivt spør du oss. Om du likte de to forrige One-modellene kommer du neppe til å mistrives med den nye.
Les også: Nettbrett eller telefon? Velg selv
Nå med surround i front
En av våre favorittegenskaper fra One-serien er de gode fronthøyttalerne. De spiller uvanlig høyt og klart, og kan i nødsfall fungere som et mikrostereoanlegg.
De gjør spesielt video til en hyggelig opplevelse, og nå har HTC inkludert virtuell Dolby Surround, som betyr at du får virtuell 5.1 kanalers lyd fra fronthøyttalerene. Nå har vi bare fått prøvd telefonen i støyete omgivelser, så vi skal ikke gå god for noen ting enda.
Til tross for at One M9 ser veldig lik ut som sin forgjenger, har det skjedd mye under panseret. Spesifikasjonene avslører at dette er en telefon som kan sparke fra seg.
Greit nok - skjermen har samme størrelse og oppløsning som før: 5 tommer med 1080p HD, batteriet er marginalt kraftigere: 2840 mAh mot 2600 mAh, og minnekapasiteten er som før 32 GB med minnekortstøtte.
Her er det også 4G og alle tekniske finesser du kan forvente av en ny smarttelefon. Det er ikke mye å utsette på dette.
Les også: Nå kan du få 200 GB i mobilen
Kraftig prosessor
Systembrikken er imidlertid oppgradert til en Qualcomm Snapdragon 810, som er Qualcomms «latest and greatest». Denne har åtte prosessorkjerner fordelt på to prosessorer. Den kraftigste er en firekjernet Cortex-A57 på 2 GHz, og den litt slappere er en 1,5 GHz firekjernet Cortex-A53.
Tanken er at den krafige prosessoren tar jobben når tunge bør skal bæres, mens den ikke fullt så kraftige gjør enklere oppgaver. Det sparer på strømmen. Om telefonen virkelig må jobbe, kan imidlertid alle åtte kjerner dra lasset sammen.
Dette er dessuten en 64 biters prosessor, og med Android 5.0 Lollipop er dette altså en 64 bit Android-telefon.
Arbeidsminnet er på 3 GB, noe som bidrar til å holde tempoet oppe.
Vi opplever One M9 som rask i avtrekkeren under bruk, selv om vi jo ikke har fått anledning til å presse den skikkelig enda.
Les også: Telenor vil gjøre det mye billigere å roame i utlandet
Er det nok?
Vi kan være enige med HTC om at dette er en flott smarttelefon. Den gjør subtile endringer på en allerede vellykket design, og vi syns One M9 fortsatt er en av de peneste telefonene du får kjøpt.
Var du fornøyd med M7 eller M8, vil vi tro at du også vil like M9. Om du valgte vekk forgjengeren fordi du ville ha et høyoppløst kamera er det tilsynelatende ingen grunn til å nøle denne gangen.
Så er spørsmålet om den vil oppfattes som en stor nok oppgradering av dem som står i mobilbutikken og skal velge en ny mobil når One M9 kommer i salg i april.
Dette er tross alt fjorårets design med bedre spesifikasjoner. Det kan virke som et litt merkelig valg i et marked hvor det jo er ekstremt sterk konkurranse.
HTC har tydeligvis troen på at de har den rette oppskriften, og at det da ikke er smart å gjøre for store endringer.
Det er uansett for tidlig å felle en dom. Vi ser frem til å bli bedre kjent med nykommeren når vi får låne et testeksemplar av HTC.
Les alle våre saker fra Mobile World Congress.