MOBIL

Her er iPhone 5-testene

En rekke medier har sluppet løs tester av iPhone 5. 

28. sep. 2012 - 13:19

Er det én ting Apple er gode på så er det å holde perioden mellom lansering og butikkankomst for produktene sine lavest mulig. Det er knapt to uker siden iPhone 5 ble lansert, og i dag kom den i salg i norske butikker. 

LES OGSÅ: Slik måler iPhone 5 seg mot konkurrentene

Tradisjonen tro har det vært svært stor interesse rundt telefonen i media, og flere nettsteder har lagt mye arbeid i å bli ferdig med testen sin i tide. 

Vi er dessverre ikke blant disse - vår test kommer først neste uke. Derfor tenkte vi det kunne være greit å lage en oversikt for deg som lurer på hvordan iPhone 5 oppfører seg i praksis.

Her er tre gode iPhone 5-tester du kan kikke på om du lurer på om du skal handle den nye Apple-telefonen: 

Amobil

Amobil.no har gjort en iherdig innsats for å få ut iPhone-testen sin før telefonen dukket opp i norske butikker, og reiste til London for å hente telefonen en uke før. 

I går publiserte nettstedet den første norske iPhone 5-testen, over fire fyldige sider. 

Telefonen når ikke helt opp til toppkarakter - ikke fordi den er dårligere enn tidligere iPhone-modeller (som fikk sekser) - men fordi konkurransen i toppen er hardere enn noensinne. I år må den kjempe mot både HTC One X, Samsung Galaxy S III og LG Optimus 4X HD, som alle koster mindre enn Apples telefon. 

Nettstedet understreker ellers at det er lite å vinne på å oppgradere fra iPhone 4S til iPhone 5. 

Nå skal vi ikke sitte og liste opp alle detaljene fra testen, da er det enklere å bare sende deg videre så du kan lese den selv. 

Les testen hos Amobil

Mobil.se

Våre svenske naboer i Mobil.se har også en grundig test av iPhone 5 ute. Nettstedet mener at telefonen slett ikke er dårlig - med unntak av kartene.

De er imidlertid noe kjølige i konklusjonen, spesielt siden ikke LTE-båndene kan brukes i Sverige, og synes i det store og det hele Apple har vært litt for forsiktige med antall nye funksjoner.

De deler Amobils oppfatning om at det ikke er særlig mye å hente på å gå fra iPhone 4S til iPhone 5, da de fleste nyhetene i iOS også blir tilgjengelig i tidligere modeller.

Les testen hos Mobil.se

Engadget

Om du synes det er greit å lese på engelsk har du en hel del alternativer å velge mellom.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Engadget har ute en fyldig test som tar for seg det meste du vil ha svar på rundt iPhone 5, men de er langt mindre kritiske enn våre venner i Oslo. 

Nettstedet konkluderer med at iPhone 5 er en "vesentlig forbedring av 4S på nesten alle måter", og at det er en "no-brainer" å oppgradere om man er en trofast iOS-bruke. De drar ellers frem at de elementene som ikke er forbedret siden sist (kamera, lagringskapasitet) "allerede var forut for sin tid".

Samtidig peker nettstedet på at iOS begynner å føles litt gammelt. 

Les testen hos Engadget

The Verge

The Verge er like begeistret som Engadget-gjengen, og holder ikke tilbake på lovordene. 

Ifølge nettstedet er dette ikke bare den beste iPhone-versjonen til nå, det er også "den beste smarttelefonen for massemarkedet, punktum"

Samtidig ønsker anmelderen seg mer innovasjon - og da noe som faktisk forandrer måten man bruker telefonen til, noe han mener iPhone 5 mangler. 

Les testen hos The Verge

Våre artikler om iPhone 5: 

Slik måler iPhone 5 seg mot konkurrentene

Er det verdt å oppgradere fra 4S til 5?

iPhone 5 VS Lumia 920 VS Optimus G

 





Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.