Aller høyest var strykprosenten ved Universitetet i Tromsø, der 9,3 prosent av studentene strøk til eksamen i fjor.
Flest i landet
Ifølge studentavisa Studvest var strykprosenten ved teknologiflaggskipet NTNU nesten like høy, nemlig 9,0 prosent.
Universitetet i Bergen kan skryte av å ha den lavest strykprosent av universitetene i Norge. Der strøk 5,2 prosent av studentene. Andelen er altså nesten halvparten så stor som ved UiT.
Forskjellene er enda større ved medisinstudiene ved de ulike universitetene.
Godt miljø
NTNU topper strykoversikten innen medisin med 22,6 prosent, men det skyldes i hovedsak ekstraordinær strykprosent ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk.
Universitetet i Tromsø følger på 2. plass med en strykandel på 14,0 prosent. Også her stryker færrest ved Universitetet i Bergen.
– Det er et veldig godt sosialt miljø her på fakultetet, og dette tror jeg har en positiv effekt, sier Per Omvik, dekan ved Det medisinsk-odontologiske fakultetet ved UiB, til Studvest.
Fastlagt
Han har flere forklaringer:
– Fasene i studiet er fastlagt, og dette tror jeg at studentene kan finne en slags trygghet i. Men å si at medisinstudentene på UiB er flinkere enn andre medisinstudenter, er bare tull, sier han til avisa.
Jarle Aarbakke, rektor ved Universitetet i Tromsø, har denne kommentaren:
– På medisinstudiet i Tromsø er kravene til bestått mye høyere enn ved de andre universitetene. Vi var tidlig ute med å bruke bestått/ikke bestått, og dette har kvalitetssikret vårt studie, sier han.
NTNU-ere stryker mest