KRAFT

Her utdanner de egne montører til ingeniører

25 prosent av arbeidstiden over fire år ga ingeniørgrad.

19. feb. 2013 - 12:01

Et sterkt presset arbeidsmarked og et økende behov for ingeniører var årsaken til at BKK i 2009 satset på videreutdanning av egne ansatte.

– Vi klarte det, smiler Thomas Steine og Birgitte Svanevik, som sammen med sine femten medstudenter kan feire at fire år med studier er tilbakelagt.

– Stor suksess

Nå kan de smykke seg med tittelen "ingeniør".



– Som studenter har vi hatt det kjekt sammen, støttet og motivert hverandre. Det har vært et felles prosjekt å komme seg igjennom studiet, sier de ferske ingeniørene i en artikkel på BKKs hjemmeside.

– Vi er svært glade for at våre 17 medarbeidere har kommet igjennom studieprogrammet, og det er ingen tvil om at "Fra montør til ingeniør" har vært en stor suksess for BKK, sier konsernsjef Atle Neteland.

Les også: Dette legger arbeidsgiverne mest vekt på

Kvalifiseringskurs

Prosjektet "Montør til ingeniør" ble initiert av BKK i samarbeid med Høgskolen i Bergen. Alle energimontører i selskapet fikk i 2009 tilbud om å delta i et utdanningsløp over fire år, hvor 25 prosent av arbeidstiden skulle settes av til utdanning.

Da BKK lanserte utdanningen internt fikk de positiv respons fra hele 50 energimontører, skriver Energi Norge i en artikkel på sine hjemmesider.

– For å sikre at vi fikk dedikerte søkere, som vi hadde tro på at ville fullføre utdanningen, gjorde vi det obligatorisk å delta og bestå et kvalifiseringskurs i matematikk, i tillegg til en søknadsprosess. Da dette var ferdig var det 18 stykker som stod klare til å begynne et 4 år langt studieløp, fortalte prosjektleder i BKK Trude Kremner, da hun innledet på Energi Norges årlige HR-konferanse fra 12. til 13. februar på Gardermoen.

GLADE: Thomas Steine og Birgitte Svanevik feirer at de nå er ingeniører.
GLADE: Thomas Steine og Birgitte Svanevik feirer at de nå er ingeniører.

Kull 2

Fire år etter har hele 17 av de 18 ingeniørstudentene fullført utdanningen. Kremner er svært fornøyd med den høye andelen av deltakere som har stått løpet ut.

– Det har krevd mye oppfølging og ikke minst mye av deltakerne selv, men nå har BKK 17 nye ingeniører i firmaet, samtidig som kull nummer to har satt i gang med utdanningsprogrammet, fortalte Kremner.

BKK har overlatt styringen av utdanningsprogrammet til kompetansetilbyderen REN, som har fått montører fra flere kraftselskaper til å påbegynne et utdanningsløp mot en ingeniørgrad.

– Håpet er at det skal være et kontinuerlig tilbud som kraftnæringen kan benytte seg av for å sikre tilgang til kritisk kompetanse fremover, avsluttet Kremner.

Les også:

Trenger flere ingeniører, færre sivilingeniører

Disse ingeniørene blir det mest behov for

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Disse fagene gir jobb i «oljå»  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.