HTC ble blant de første produsentene med Android 4.0 Ice Cream Sandwich-oppdateringen da de gjorde den tilgjengelig for Sensation og Sensation XE forrige uke, og selskapet har i tillegg frigitt listen over resten av telefonene som skal oppgraderes.
SJEKK OM DIN HTC-TELEFON FÅR ANDROID 4.0
Noe av det vi var mest spente på var hvordan ytelsen ville påvirkes av oppdateringene, ikke minst siden vi vet at HTC har brukt mye krefter på å optimalisere Sense-systemet sitt det siste året.
Sense-versjonen du får når du oppdaterer er for øvrig ikke 4.0, men 3.6. Sense 4 ble lansert sammen med den nye One-serien i februar.
Vi har kjørt en rekke forskjellige ytelsestester før vi hentet ned oppdateringen til vårt eksemplar.
Over all forventning
Etter å ha oppdatert telefonen fikk vi kjapt følelsen av at både menyer og apper oppførte seg hakket mer responsivt enn tidligere.
Nå ville det ikke vært første gang vi opplevde at en telefon ble sprekere av å få seg en restart, så da var det på tide å gå mer vitenskapelig til verks.
Vi kjørte derfor de samme ytelsestestene som før oppdateringen på nytt. Resultatene taler egentlig for seg selv:
Ytelsestester gjort med HTC Sensation XE før og etter oppdatering
Markant øking i Quadrant.
Quadrant er en populær app for å måle den generelle ytelsen i telefonen, og tar for seg prosessor, grafikk og minnehastighet. Her økte totalsummen med massive 951 poeng.
Nenamark 1 er en forholdsvis lett grafikkmåling.
Grafikkbrikken er blant komponentene som har mest å si for den opplevde ytelsen i telefonen din. Vi startet med NenaMark1, som er en middels tung grafikkmåling.
PS! I de aller fleste mobiltelefoner er det lagt inn det man kaller Vsync. Dette er en kunstig sperre i grafikkbrikken som hindrer den i å levere mer enn 60 bilder i sekundet (FPS) til skjermen. Mer enn dette er sløsning med maskinvareressurser og kan til og med forverre bruksopplevelsen.
Før oppdateringen greide Sensation XE å kjøre ut 41 FPS i NenaMark1-målingen. Etter oppdateringen når den Vsync-grensen, og makser altså denne testen.
I NenaMark 2 er ytelsen nesten doblet etter oppdateringen.
Når man makser en ytelsestest må man over på hardere skyts. NenaMark 2 er en mye mer krevende måling enn forgjengeren, og siden telefonen ikke treffer Vsync-grensen får man også et bedre bilde på de faktiske forskjellene.
Som altså er enorme også her. Å gå fra 23,6 til 43 FPS på en programvareoppdatering er intet annet enn imponerende.
Programvareoppdateringer er hyggelige saker.
Electopia er en annen tung grafikkmåling, og her greier telefonen over dobbelt så mange bilder i sekunder etter oppdateringen.
Dette betyr i teorien at du vil få dobbelt så bra flyt når du spiller tungdrevne spill på telefonen din.
Også i nettleseren får du en klar ytelsesøkning.
Siden det er hevet over enhver tvil at det er mer futt i grafikkbrikken kommer det ikke som noen overraskelse at vi finner en klar forbedring også i nettleseren. Dess sterkere grafikkbrikke dess kjappere greier telefonen å laste inn objekter på skjermen din.
Soleklar forbedring
Ytelsestestene vi har kjørt viser klart og tydelig at det er langt mer enn maskinvaren alene som avgjør hvor mye du kan presse ut av en mobiltelefon. Med optimisert programvare og nye drivere ser vi i praksis på en dobling av grafikkytelsen i Sensation XE.
Ikke alene
Kun dager etter at Sensation-oppdateringen ble gjort tilgjengelig kom også en tilsvarende oppdatering for Samsung Galaxy S II. Denne oppdaterte vi dessverre før vi kom på at det kunne være en god idé å kjøre ytelsestester først, så vi har ikke en direkte sammenligning av ytelsen før og etter oppdateringen på denne.
LES OGSÅ: