Med seg har han et «mannskap» på tre, en 18 gammel unggutt fra Nederland, en 82 år gammel kvinne som er en NASA-pioner fra Texas, og sist, men ikke minst, sin egen bror.
New Shepard setter kursen mot verdensrommet på årsdagen for månelandingen til Apollo 11 for 52 år siden. Oppskytingen skal skje kl. 15 norsk tid tirsdag.
Høyere enn Branson
Bezos' romselskap Blue Origin vil sende bæreraketten opp til 106 kilometers høyde, 16 kilometer lenger opp i verdensrommet enn det Richard Branson klarte 11. juli.
Hele romferden skal etter planen ikke ta mer enn 10 minutter. Fire av dem skal tilbringers utenfor Karman-linjen som regnes som grensen mellom atmosfæren og verdensrommet. Passasjerene vil oppleve vektløshet i et par minutter.
Romkapselen er fullt automatisert, og det er ikke behov for trente piloter verken på turen opp eller ned. Bransons Virgin Galactic-fly trengte to piloter for å lande. Bezos' bærerakett skal lande 3 kilometer fra oppskytingsstedet, mens kapselen lander med fallskjerm.
Flere turer
Blue Virgin har gjennomført 15 vellykkede ferder med New Shepard siden 2015. Hvis turen med passasjerer går bra, er det planlagt to turer i løpet av året.
Blue Origin har ennå ikke begynt å selge billetter til disse turene. Passasjerene vil bli trukket blant dem som deltok i en veldedighetsauksjon om den fjerde plassen på denne turen. Auksjonen innbrakte drøyt 250 millioner kroner.
Vinneren av denne plassen måtte trekke seg, og dermed ble det åpning for 18 gamle Oliver Daemen fra Nederland som fikk romferden i gave av sin far.
Lillebror
Bezos' yngre bror Mark er også med på turen, det samme er 82 år gamle Wally Funk. Hun var en av 13 kvinnelige piloter som tidlig på 1960-tallet ble tatt inn i NASA' Mercury-program. Men ingen av kvinnene kom seg opp i rommet.
Bezos grunnla Blue Origin i 2000 med mål om å en dag bygge kolonier i verdensrommet med kunstig tyngdekraft, der millioner av mennesker kan bo og jobbe.
Klimautslippene i EU falt 8 prosent i 2023