MÜNCHEN: Det enorme uteserveringsstedet ligger midt i sentrum av den bayerske hovedstaden.
Med stinn brakke er det 6000 gjester her, og det er mer regelen enn unntaket på varme sommerkvelder.
Halvliter - bare for pyser!
Et yrende liv er det når mørket senker seg langs de endelange bordrekkene.
En Mass, tyskernes betegnelse på en litersseidel med øl, glir lett ned i tørste struper.
For her selges bare Mass, hele 10 000 av dem på en normal sommerkveld – 20 000 halvlitere!
Sparer tid
For å spare både tid og anstrengelser bruker kelnerne lastebiler for å rydde bordene. Små elektrisk drevne lastebiler med solid trelasteplan kjører omkring, og tar med seg ca 100 seidler lasset.
– Sånn må det være, hvis ikke hadde vi ikke rukket å samle inn tomme glass fort nok, sier kelner og lastebilsjåfør Mehmet Urucu. Det blir mange runder med lastebilen i løpet av et skift, men tyrkiske Mehmet synes jobben er grei.
Tradisjonsrikt vannhull
Siden midten av 1800-tallet har Augustinerkeller vært en av de mest populære øloasene i München.
I gamle dager ble ølet vinsjet opp fra en dyp kjeller ved hjelp av kraften fra en okse, men i 1891 overtok maskiner denne jobben.
Husmannskost
Augustinerkeller har ikke bare Münchens eldste Biergarten, men også en av de peneste. Under kastanjetrær pyntet med lys, er det en egen stemning å sitte og nyte en Mass på kveldstid.
God mat hører også med, og skikkelig tysk husmannskost står på menyen: Schweinhaxe, Wurst, Knödel og Sauerkraut i tillegg til mye mer. Prost og god appetitt!