Oppgjøret ble presentert på en pressekonferanse ved onsdag kveld, 19 timer etter at fristen utløp ved midnatt.
– Det har vært mange krevende spørsmål. Vi har forsøkt å legge en økonomisk ramme som er troverdig i samfunnet, sier Bakke.
Riksmekler Nils Dalseide beskriver prosessen som krevende, men konstruktiv.
– Det har vært god tillit mellom partene. De har brukt den tiden som har vært nødvendig, sier han.
Partene er enige om et flatt tillegg på 75 øre, mens de lavest lønte i tekoindustrien får et ekstra tillegg på 1,25 kroner. De er også enige om å utrede pensjonsspørsmålet.
– Vi har gjort en avtale om å utrede en rekke spørsmål som må være avklart dersom vi skal kunne gå videre med pensjonsspørsmålet i privat sektor, sier Bakke.
Les også: Her er ni råd for selvangivelsen
Krevende
– Det var ikke én spesiell sak, men i hvert fall tre-fire saker som skapte behovet for å bruke mye tid. Vi måtte sørge for at vi hadde samme faktagrunnlag, sier Stein Lier-Hansen i Norsk Industri til NTB.
Forbundsleder Arve Bakke fortalte at spørsmålet om pensjon var krevende.
– Det ble vi ferdige med i sekstiden i morges. Så tok det noen timer å bli enige om en økonomisk ramme, og så begynte arbeidet om å fordele den rammen, forklarer Bakke.
– Det har vært spesielt mange vanskelige spørsmål. Viktige saker, blant annet dette med tjenestepensjon. Vi er glad for at vi ble enig og unngikk konflikt. Det ville alle tapt på, sier Lier-Hansen.
– Vi må snakke med Norsk Industri om mer effektiv saksbehandling. Det går ikke å sitte nesten et døgn på overtid, sier Arve Bakke i Fellesforbundet til NTB etter å ha sittet oppe hele natten og til ettermiddagen dagen etter for å oppnå enighet om avtaleforslaget.
Les også: De har 638.000 i lønn. Under halvparten har høyere utdanning
Vanskelig
Det generelle tillegget på 75 øre, som tilsvarer rundt 3,3 prosent, er mer enn Lier-Hansen hadde håpet.
– Jeg hadde håpet å se 2-tallet, men det er vanskelig å få til noe lavere enn 75 øre, sier han.
Lier-Hansen sier de har fått til en løsning som gir gode premisser for den videre debatten, på en måte som ikke svekker bedriftenes konkurranseevne på en unødig måte. Partene er også enige om å legge til rette for styrket opplæring i språk, sikkerhetskunnskap og arbeidskultur for arbeidsinnvandrere.
Les også: Hadde 514 timer overtid, fikk ikke avspasere
Uravstemning
På spørsmål om han tror uravstemningen 6. mai vil stille seg bak forslaget, svarer Fellesforbundets leder Arve Bakke:
– Man kan aldri være helt sikker, men vi var en enstemmig delegasjon som anbefalte forslaget. Så med mindre noe spesielt skjer, tror jeg det blir et godt ja-flertall.
Styret i Norsk Industri skal for sin del behandle resultatet.
Tidligere saker:
Riksmekleren: Nærmere løsning i industrioppgjøret