KARRIERE

Her kan du få gratis designhjelp

En entusiastisk gjeng på NTNU vil øke forståelsen for industriell design.

Idéverksted: Under workshopene samarbeider bedriftene med studenter om enten produktdesign av fysiske tjenester eller design av hjemmesider og applikasjoner.
Idéverksted: Under workshopene samarbeider bedriftene med studenter om enten produktdesign av fysiske tjenester eller design av hjemmesider og applikasjoner. Bilde: Johan Røed
21. aug. 2012 - 12:45
Vis mer

– I sommer har jeg og fire andre studenter hatt ansvar for å pusse opp Innovasjonssenteret på Gløshaugen. Den jobben vi fikk etter å ha vært med på Designdagen for gründere, sier Synneva Storaas, student ved industriell design på NTNU.

Hun er en av sju studenter som høsten 2010 startet den frivillige organisasjonen Designhjelpen på NTNU.

Gjennom å arrangere workshops for bedrifter ønsker de å gjøre industriell design mer tilgjengelig og hjelpe gründere med å komme i gang med konseptet sitt.

Får brukt kompetansen sin

– Designhjelpen har vært en ressurs for studenter og for de heldige gründerne som får lov til å være med og få ideer, sier Camilla Prytz, seniorrådgiver og prosjektleder ved Prorektor for nyskaping og eksterne relasjoner.

Hun har bidratt med å veilede organisasjonen siden oppstarten og har involvert studentene i oppussingen av Innovasjonssenteret på Gløshaugen.

– Sammen med Designhjelpen har vi gjort store forandringer og endret hele konseptet av lokalet. Nå skal det bli en sentral inkubator og et sted hvor vi kan ta imot gjester som statsministeren. Studentene har stått på og nå er åpningen like rundt hjørnet, sier Prytz.

Les også: Fikk designe skip i sommerpraksis

Drahjelp

Deres fokusområde er produktdesign og interaksjonsdesign, design av fysiske produkter og elektroniske tjenester som hjemmesider og applika­sjoner.

– Vi leverer ikke ferdige løsninger, men gir gratis hjelp et godt stykke på veien. Bedrifter har ofte ikke råd til å ansette et konsulentfirma i begynnelsen, da kan vi hjelpe dem med tanke­prosessen og de første skissene av produktet, sier Dahl.

Men det er ikke bare bedriftene som kommer godt ut av gratiskonsultasjonen. Studentene får jobbe med reelle og relevante problemstillinger og får mulighet til å bruke sin teorikunnskap i praksis.

– Flere studenter har blitt ansatt i sommerjobb for å videreutvikle de ideene vi kom med i workshopene. Eller de har skrevet masteroppgaven sin for bedriften de jobbet med på work­shopen, sier Malin Dahl, leder av Designhjelpen.

Hjelper gründere

14. september arrangerer de en ny designdag.

– I fjor hadde vi med åtte gründere og 60 studenter fra studiet. Vi delte oss i grupper og jobbet hele dagen med hver vår gründer, sier Asbjør­n Hegdahl, en av arrangørene.

I år satser de på at nye spennende gründerprosjekter vil melde seg på designdagen på NTNU.

Les også: Disse oppfinnerne går på høygir

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Norsk design er for lite hardcore

– Design skal gi stolthet  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.