Barcelona: UGS kan bevise at dialogboksene virker
– Vi har mange ulike brukere i vår kundebase, alt fra supereksperter til de som bare bruker systemet av og til. Med smarte dialogbokser kan vi bevise at produktiviteten med NX5 kan økes med opptil 50 prosent, hevder Joan Hirsch som er ansvarlig for DAK-utviklingen til UGS.
I de blokkbaserte dialogboksene kan en blokk være en serie av ofte brukte kommandoer for en bestemt arbeidsoppgave eller prosjekt.
– Dette er ikke bare enkeltkommandoer, de kan automatiseres i lange sekvenser, forklarer Hirsch. Nytt er også at brukergrensesnittet kan tilpasses oppgavene.
Integrert med PLM
Utviklingssjefen fremholder at en av de viktige fordelene med NX5 er at Teamcenter er integrert i programmet.
Teamcenter er en løsning som håndterer all produktrelatert informasjon (PLM – Product Lifecycle Management) i bedriften gjennom hele produktets levetid, fra design og utvikling frem til service og utfasing.
Mens du før måtte gå ut av konstruksjonsprogrammet, kan det nå gjøres direkte fra NX5. – Trenden på produktutviklingsområdet er at alle disipliner kommer under samme tak. Alt kan nå styres og behandles integrert i NX5, sier Hirsch.
Den tette koblingen mellom Temacenter og NX gjør det lettere med gjenbruk av konstruksjonsdata. Et nytt navigasjonsverktøy forenkler arbeidet med å finne frem i et bibliotek med felles konstruksjonsdetaljer, standarddeler og katalogdeler.
For ytterligere å strømlinjeforme konstruksjonsprosessen, har UGS innført en kunnskapsbasert metode som automatiserer plasseringen av delen inn i modellen. Metoden reduserer både tid og antall museklikk med over 80 prosent i forhold til tidligere versjoner.
Store sammenstillinger
En annen viktig nyhet et «actice mockup». Det går på å behandle store sammenstillinger.
– Du kan ta inn utrolig store modeller i NX5 og redigere dem uten problem, sier Hirsch.
Teknikken er basert på bruk av UGSs JT-teknologi, som er et felles dataformat for å kunne dele produktdata i 3D. Takket være dette er det mulig å arbeide med svært store sammenstillinger. Tester har demonstrert 60 prosent eller mer i redusert bruk av minne ved store sammenstillinger.