– Se på denne, sier Timothy Tang entusiastisk.
Tang viser ivrig frem sitt nyeste produkt.
Med en kombinert mobillader og lampe, håper han å gjøre suksess.
Tidligere på dagen har han hatt møte med Innovasjon Norge som ble begeistret og ville ha produktet ut på markedet.
Les også: Han følger drømmen fra et kott i Silicon Valley
Snakker flytende kinesisk
54-årige Tang er opprinnelig fra Kina. Flytende kinesisk og god kjennskap til kulturen i det asiatiske landet har ført til gode bedriftsavtaler.
– I enkelte tilfeller vil jeg si det er helt avgjørende å kjenne kulturen og språket, sier han.
Lokalkunnskapen har blant annet ført til gode avtaler med produksjonsavdelingen i Kina. Prototypen av oppfinnelsen er produsert svært billig på en fabrikk som ligger i millionbyen Shenzhen, rett ved Hong Kong.
At Tang bor i Norge, mens fabrikken ligger i Kina, er uansett krevende når det kommer til arbeidstid. Kina ligger seks til sju timer foran Norge, og arbeidstiden til Tang må tilpasses.
Så godt som hver dag står han derfor opp klokken tre på natten.
Etter frokost opprettes kontakt med fabrikken i Kina.
Les også: Sjefene fikk mer tillit til ansatte etter OL
Flerbrukslader
Tang forteller om den lille boksen som ligger foran oss på bordet. Han har stått for utviklingen selv, og han mener den lille dingsen på størrelse med en Iphone har mye for seg.
I tillegg til å være en mobillader, er den fullstappet med led-lys som fungerer som skrivebordslampe om den monteres på et stativ.
Oppladingen skjer via strømnettet, USB-tilkobling eller gjennom solcellepanel.
– Med det ekstremværet vi har er det stor fare for strømbrudd. Da er det greit å ha en slik, sier Tang.
Han har ikke funnet et produkt som har alle disse funksjonene. Om oppfinnelsen blir en suksess gjenstår å se. Tang vet uansett at markedsføringen krever sitt. Tidligere har han importert og solgt led-lyspærer.
Disse pærene ble også produsert i Kina. Lyspærene ble solgt i rundt 20 land verden over, og salget var spesielt godt i Japan. Tang sier at han solgte rundt 250.000 pærer.
Les også: Denne pæra fortsetter å lyse ved strømbrudd
Stort potensial
Rådgiver Bjørn Erik Røstum ved Innovasjon Norge i Nord-Trøndelag sier Tang har fått 260.000 kroner i produktutviklingsstøtte for sin nye forretningsidé. Røstum mener produktet har et stort nasjonalt og internasjonalt potensial.
– Det vil alltid være behov for å ha med ekstra ladekapasitet til mobiltelefonen. Dette gjelder særlig på plasser der det ikke er strøm, slik som ute i naturen. Det er mange eksempler på folk som har vært ute i fjellet og gått tom for strøm på telefonen. Da står det om liv, sier han.
Røstum har også tro på at produktet kan være nyttig i flere utviklingsland der strømnettet er dårlig utbygd. Selv har han ikke sett noe lignende produkt på markedet.
– Batteriet finnes, men ikke i kombinasjon med sterke led-pærer, sier han.
Direktør for entreprenørskap og internasjonal forretningsutvikling i Innovasjon Norge, Ketil Lundgaard, sier internasjonalisering av gründerbedrifter er noe av det de jobber mye med akkurat nå.
– De fleste av markedene er globale, og Norge har bare halvparten av innbyggerne i Paris. Den internasjonale dimensjonen er derfor utrolig viktig, sier han.
Les også:
Dette er lunsjpausen som gir deg mest energi