INDUSTRI

Innovasjon Norge gir millioner til firmaer som utvikler nye matvarer. Men matvarene kan være ulovlige

Nofima-forsker advarer gründer-bedrifter: Det kan ta flere år å få EU-godkjent råvarer.

Seniorforsker Simon Ballance ved Nofima, her med en sjøpølse fra Drøbak Akvarium, advarer norske bedrifter om at prosedyrer for godkjenning kan være kostbare og tidkrevende før "ny mat" kan omsettes. Asiater elsker sjøpølse, men i EU er det (ennå) ikke tillatt omsatt.
Seniorforsker Simon Ballance ved Nofima, her med en sjøpølse fra Drøbak Akvarium, advarer norske bedrifter om at prosedyrer for godkjenning kan være kostbare og tidkrevende før "ny mat" kan omsettes. Asiater elsker sjøpølse, men i EU er det (ennå) ikke tillatt omsatt. Foto: Joachim Seehusen
Gi bort artikkelen
Kommenter
18. sep. 2018 - 15:55
Gi bort artikkelen
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.