De har kanskje den kuleste sommerjobben IT-ingeniører kan ha. Sammen med seks faste og tolv frivillige drifter de et av Norges største mobile nettverk på Øyafestivalen.
Og det hele er påkostet. Med Cisco som sponsor får IT-sjef Marius Weetman velge fra øverste hylle når han skal sette sammen fibernettet som holder festivalen i live.
5000 enheter
20.000 mennesker, utallige betalingsterminaler og kassapparater, billettsystemer og administrasjon, streaming av konserter. Alt avhenger av et stabilt og lynraskt fibernett. Og det hele må installeres og fjernes i løpet av kun få dager.
Nå som Øyafestivalen er flyttet til Tøyen har man dobbelt så mye ustyr som tidligere. Fem tusen ulike enheter er koblet til fibernettet på festivalområdet.
Les også: Steinullshytter økte komforten på Roskilde
Nedetid er krise
Tre fiberringer trukket over festivalområdet, hengt opp i lyktestolper og trær, langs festivalgjerder og i kabelgater sørger for gigabit-hastighet fra Telenor.
For IT-gjengen på Øya handler det om å unngå nedetid for enhver pris, forteller Marius Weetman.
– Når banketerminaler går offline betyr det 10 sekunder forsinkelse på hver transaksjon. I en full park med 16.000 øltørste, småfulle gjester på et veldig lite område, er det den største utfordringen – nedetid på et par timer er veldig dyrt.
Les også: «Bikuber» skal erstatte festivalteltet
Fleksibilitet er viktigst
Marius Weetman jobber vanligvis som IT-konulent i selskapet Dulram, og forteller at den største utfordringen med Øyfestivalen er at man må være ekstremt fleksibel.
Når infrastrukturen til Norges største festival skal opp og ned på få dager, kan man aldri regne med å holde seg til den opprinnelige planen.
– Plutselig har noen satt opp et telt et nytt sted, ting endrer seg hele tiden. Man må være veldig dynamisk.
Hittil har IT-gjengen på Øya unngått nedetid på årets Øyafestival, og gjør alt de kan for at det skal holde seg slik.
Les også:
«Kinas Steve Jobs» topper verdens største mobilmarked
Disse møblene kan graves ned etter festivalen
Kan dette bli den nye måten å handle øl på?