En av fire heltidsansatte i IKT-sektoren er kvinner.
Månedslønnen for kvinnelig ansatte utgjorde 3. kvartal 2005 33 000 kroner, mens tilsvarende tall for menn var 39 600 kroner.
Men lønnsøkningen var størst for kvinnene med 5,6 prosent mot mennenes 3,2 prosent, viser tall fra SSB.
Tall fra IKT-Norge bekrefter tendensen, og viser en lønnsforskjell mellom kvinner og menn på ca 5 prosent.
Foreningen forklarer dette med at det fra gammelt av har vært forskjeller, som det tar tid å endre på, og at kvinnene under fødselspermisjon ikke er en del av årets lønnsreguleringer.
IKT-Norge bekrefter
Også IKT-Norges tall forteller om bedre lønnsutvikling for kvinner enn menn. Kvinners lønn vokser opptil 2,5 prosent raskere enn menns lønn, ifølge IKT-Norges tall.
- Dette viser at bransjen jobber aktivt med å tette hullene som ligger fra tidligere med lønnsforskjeller på kjønn, og har lykkes med å nærme seg betydelig. Vi opplever også at det ved nyansettelser fokuseres nettopp på likelønn, og at forskjellene derfor gradvis forsvinner, sier Sannes.
Egen statistikk
IKT-Norge har laget sin egen lønnsstatistikk i samarbeid med Mercer Human Resource Consulting. Årsaken er at IKT-Norge mener at tallene fra SSB ikke tar hensyn til mange av de vesentligste faktorene i en lønnsdannelse.
- SSBs statistikk tar ikke hensyn til erfaring eller størrelsen på bedriftene når man sammenligner stillinger og lønn. Vi mener derfor deres tall er misvisende, sier Jon Sannes i Mercer.
IKT-Norges statistikk er i år basert på data fra 36 bedrifter som er en blanding av store internasjonale aktører, etablerte norske aktører, bedrifter i sterk vekst samt mindre IKT-bedrifter med under 20 ansatte. I forhold til siste år har mengden av data økt fra 5500 stillinger til 6300 stillinger.