Innen årets utgang Norges største IT-selskap bli enda større og spesielt er han giret på konsulenthodene. Oppkjøpet av konsulentselskapet BEKK er et ledd i selskapets satsing på å vinne flere lukrative kontrakter.
– Vi har i noen tilfeller ikke blitt prekvalifisert i større anbudskonkurranser fordi vi har manglet kapasitet på de etterspurte fagområdene, sier Mjøs til Teknisk Ukeblad.
Med BEKKS konsulenter på laget, mener Mjøs han nå kan håndtere de største og mest komplekse utviklingsprosjektene; med hele tjenestebredden fra rådgivning, utvikling og integrasjon til forvaltning og drift.
– Kan flere oppkjøp bli aktuelle for å styrke konsulentdelen ytterligere?
– Vi kommenterer ikke framtidige eller pågående oppkjøp. Men fornuftige prosjekter med lønnsom vekst vil alltid vurderes, sier Mjøs.
Pris: 284 millioner
Tidligere i år sa Terje Mjøs til Teknisk Ukeblad at selskapet tar sikte på å vokse med 300 nye hoder innen utgangen av året. De 180 nye BEKK-ansatte er ikke iberegnet i dette tallet. Det betyr en ytterligere intensivering av nyansettelser. Eller det kan bety at flere oppkjøp vil komme i løpet av årets tre siste måneder.
ErgoGroup betaler 284 millioner kroner for BEKKS 180 konsulenter. Ifølge Mjøs har ErgoGroup sin styrke i de langsiktige kundeavtalene, med tyngde i it-drift og forvaltning. Dette er avtaler som skaffer inntekter i lange perioder. BEKK har sin styrke når det gjelder de korte pengene, det vil si utvikling og rådgivning som typisk er prosjekter som avsluttes etter en kortere periode.
– Bekk blir hovedmotoren for rendyrkede konsulenttjenester og vi vil støtte dem videre. Vi blir en bra match, sier Mjøs.
Sa nei 40 ganger
BEKK forblir et rendyrket konsulentselskap i den nye organisasjonen, og BEKK-sjef Olav Folkestad vil lede enheten, til tross for at Postens IT-selskap nå eier 72 prosent av aksjene. I første halvår omsatte konsulentselskapet på Vippetangen for 110 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 29 millioner kroner.
– BEKKS hovedfokus er komplekse IT-løsninger hvor typisk flere leverandører er involvert. Mange kunder ønsker en enklere organisering hvor én leverandør tar et større ansvar for løsningenes livssyklus. For å kunne fortsette som et spesialisert rådgivnings- og utviklingsselskap har vi ønsket en industriell eier som bidrar til at vi også kan ta ansvar for viktige områder som drift og forvaltning i slike prosjekter. ErgoGroup er uten tvil det selskapet som fyller rollen best, og vi er særdeles tilfreds med at vi har blitt enige om å satse sammen, sier Olav Folkestad, administrerende direktør i BEKK.
Han takket på vegne av BEKK nei til 40 friere før han inngikk partnerskap med ErgoGroup.
Avtalen er inngått mellom ErgoGroup og 34 hovedaksjonærer i BEKK som til sammen eier ca. 96 % av selskapet. Avtalen innebærer at ErgoGroup kjøper 72 % av aksjene i selskapet for 284 MNOK. Det vil framsettes tilbud til øvrige aksjonærer om kjøp av deres aksjer i selskapet på tilsvarende vilkår.