Det har lenge vært tvil om USA kan bidra til en ambisiøs avtale i København fordi landets egne klimalover ennå ikke er i havn.
I dag er det mer optimisme i Det hvite hus for at den nye klimaloven Boxer-Kerry kan komme på plass før jul.
Ifølge nyhetsbyrået Reuters har det vært meget lovende møter mellom viktige republikanske og demokratiske senatorer den siste tiden.
– Svært oppløftende
– Det har vært samtaler mellom partiene som vi finner svært svært oppløftende, sier Carol Browner, som er president Obamas øverste rådgiver i klima- og energispørsmål, til Reuters. – Vi skal gjøre alt vi kan for å fortsette framgangen.
Dette er nye toner fra den kanten. Browner skal tidligere ha signalisert at det er liten sjanse for å komme i havn med loven før klimamøtet i København i desember.
Selv om loven ikke kommer på plass før København, vil framgangen likevel gi USA en sterkere forhandlingsevne, mener rådgiveren.
Folket ønsker global klimaavtale
En større spørreundersøkelse sier at det er stor støtte i befolkningen for en klimalov, selv om amerikanerne har langt mindre tro på klimaendringer enn tidligere.
57 prosent av amerikanerne tror jorden oppvarmes, mot 77 prosent for to år siden. Bare 36 prosent tror menneskelig aktivitet har skylden for oppvarmingen.
Halvparten av de som svarte i undersøkelsen ønsker et tak på CO2-utslippene og at de som forurenser skal betale for det.
Administrasjonen har argumentert for at det å kutte i klimagassutslippene også er bra for energisikkerheten. 56 prosent av de spurte ville at USA skal skrive under på en global klimaavtale.
Ønsker mer kjernekraft
Det hvite hus har lagt mye prestisje og arbeid i å overtale motstanderne mot Boxer-Kerry.
Flere republikanske senatorer har den siste tiden åpnet for å stemme ja til loven, blant dem Lisa Murkowski fra Alaska og Lindsey Graham fra Sør-Carolina som gikk ut sammen med demokraten John Kerry og ba begge partier støtte loven.
Republikanerne ønsker til gjengjeld at loven åpner for mer kjernekraft og oljeutvinning innenlands.
Det har vært antydet at presidenten ikke ønsker mer kjernekraft, men energirådgiver Carol Browner mener ifølge Reuters at dette er «noe vi mener bør være med i en omfattende energipakke».