TRAFIKK OG ITS

Ketil Solvik-Olsen fortsetter med samferdsel i ny jobb

Blir rådgiver for selskapet med landets første selvkjørende buss.

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) blir fra 1. desember seniorrådgiver i Forus PRT, et selskap som utvikler moderne kollektivløsninger. Her er han fotografert da han lanserte sin bok «På vei» tidligere i november.
Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) blir fra 1. desember seniorrådgiver i Forus PRT, et selskap som utvikler moderne kollektivløsninger. Her er han fotografert da han lanserte sin bok «På vei» tidligere i november. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
28. nov. 2019 - 09:18

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (47) blir fra 1. desember seniorrådgiver i Forus PRT, et selskap som utvikler moderne kollektivløsninger.

Selskapet var blant annet først ute med å teste ut selvkjørende kjøretøy på norske veier.

Solvik-Olsen arbeidet som statsråd med å modernisere lovverket for å tillate autonome kjøretøy. Tilsvarende utvikling ble gjennomført for skipsfarten med egne testområder langs kysten for autonom skipsfart og en egen strategi for flygende droner.

– Med stadig bedre og mer fleksible tjenester tilpasset individuelle behov, tror jeg at mange flere kommer til å velge kollektive løsninger i fremtiden. Teknologi for autonome kjøretøy vil styrke kollektivtransportens rolle i transportsektoren. Jeg er glad for å kunne bidra innen en sektor med et enormt potensial, sier Solvik-Olsen.

Da tankskipet TS Sola kalte opp vaktsjefen på Helge Ingstad for å be om kursendring, forsto ikke vaktsjefen at tankskipet beveget seg og at det var kollisjonsfare. Kunstig intelligens kunne antagelig ha bidratt til mer informasjon om omgivelsene og dermed bedre forståelse av situasjonen, mener NTNU-professor
Les også

NTNU-forsker vil lære autonome systemer risikoforståelse

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.