ENERGI

Kina vil trekke verden inn i et globalt strømnett – møter motbør

Kina jobber målrettet med å realisere et verdensomspennende strømnett med seg selv i sentrum. En amerikansk tenketank er blant dem som advarer.

Global Energy Interconnection er et verdensomspennende strømnett som Kinas øverste ledelse vil ha ferdigstilt innen 2070. Det skal bygges i tre etapper og bestå av en ryggsøyle (grønne linjer) som gjør det mulig for fattige land å eksportere sine ofte store mengder fornybar energi. Det samme nettet kan imidlertid også misbrukes som lyttekanaler i forbindelse med spionasje, advarer en ny rapport fra tenketanken Rand.
Global Energy Interconnection er et verdensomspennende strømnett som Kinas øverste ledelse vil ha ferdigstilt innen 2070. Det skal bygges i tre etapper og bestå av en ryggsøyle (grønne linjer) som gjør det mulig for fattige land å eksportere sine ofte store mengder fornybar energi. Det samme nettet kan imidlertid også misbrukes som lyttekanaler i forbindelse med spionasje, advarer en ny rapport fra tenketanken Rand. Illustrasjon: Nanna Skytte/Ingeniøren
Gi bort artikkelen
1 Kommentar
Sybille Hildebrandt, Ing.dk
17. okt. 2024 - 11:00
Les mer om:
Gi bort artikkelen
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.