Dermed er sammensmeltingen mellom de to amerikanske gigantene innen Internett og media ett skritt nærmere en realisering, skriver det danske fagbladet Ingeniøren.
Fusjonen vil i så fall bli en av historiens største, med en verdi på cirka 1300 milliarder kroner.
Ifølge The New York Times er det likevel på det rene at de to gigantene vil møte fortsatt motbør i sitt forsøk på å smelte sammen sine virksomheter, fra antitrust hold i den amerikanske hovedstaden Washington DC.
EU-kommisjonen har brukt fire måneder på å nå sitt standpunkt.
De europeiske konkurransemyndighetene har lagt størst vekt på å unngå faren for et fusjonert selskap skal kunne dominere markedet for musikkdistribusjon over Internett. Kollegene i USA er på sin side mer opptatt av faren for at storselskapet kan komme til å oppnå en for sterk posisjon innenfor nettdistribusjon av filmer, tv-underholdning og tjenester gjennom dominans innen fremtidens høyhastighetsnett.
De amerikanske konkurransemyndighetene advarer blant annet mot at et fusjonert selskap skal eie et av landets største kabelnettverk, så vel som være den største tilbyderen innenfor nettbaserte tjenester.
EU-kommisjonen mener at frykten for dominans innen høyhastighetsnettet er ugrunnet fordi ingen av de to selskapene eier slike nettverk i Europa.
Kommisjonens avgjørelse på disse punktene falt dessuten lettere etter at Time Warner i forrige uke gikk med på å legge bort allianseplanene med Europas største musikkdistributør – britiske EMI. En slik allianse ville ha lagt 80 prosent av det samlede musikksalget i Europa i hendene på kun fire av verdens største musikkselskaper.