OLJE OG GASS

Kjempekontrakt til Aibel

BYGGES OM: Draugen-plattfromen må bygges om for å kunne ta i mot petroleum fra Linnorm-feltet.
BYGGES OM: Draugen-plattfromen må bygges om for å kunne ta i mot petroleum fra Linnorm-feltet. Bilde: Heine Schjølberg/Norske Shell
Anders J. Steensen
28. feb. 2012 - 15:12
Vis mer

Draugen-plattformen står foran store utfordringer. Plattformen, som ble satt i drift i 1993, står foran betydelige ombygginger når Linnorm går til Draugen . I alt fire nye moduler skal på plass.

Tilknytningen til Linnorm medfører også at plattformen må oppgraderes slik at den kan tåle en levetidsforlengelse.

Les også: Vil sprekke opp Linnorm

10 år

Kontrakten Aibel har fått løper over seks år med mulighet for forlengelse i to pluss to år.

– Dette er fantastisk. Shell er en ny kunde for oss, og avtalen gir oss en mulighet for jobb i ti år på Draugen-feltet. Dette er en av de største og viktigste avtalene som Aibel har inngått, sier administrerende direktør Jan Skogseth i Aibel AS.

Selskapet han leder har god erfaring med tilsvarende oppgaver for Shell gjennom kontrakten de har på Ormen Lange og Troll.

Les også: Shell-kontrakt for FMC

Flere sengeplasser

Aibel skal utføre både større og mindre modifikasjonsprosjekter. Shell planlegger å utvide boligkvarteret på Draugen med mellom 45 og 50 lugarer. Dette vil også da bli en del av Aibels arbeidsomfang på Draugen. Nye livbåter skal installeres og eksisterende oppgraderes.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

I tillegg kommer større modifikasjoner på plattformen for å ta i mot produksjon fra opptil fire nye undervannsbrønner.

Kontrakten innebærer at Aibel må forsterke organisasjonen i Kristiansund, selv om kontrakten styres fra kontoret i Stavanger.

Les også: Her flyttes grensene for oljeproduksjon

300 personer

– For oss er det viktig å styrke vår posisjon i Midt-Norge og i Nord-Norge. Denne avtalen betyr ytterligere vekst og nye, spennende oppgaver for oss i både Kristiansund og Harstad. Avtalen vil styrke Aibels vekst i Harstad og innebærer en økning på om lag 70 nye stillinger de neste årene. Aibel vil videreføre dagens forpliktelser knyttet til driften av Draugen fra Kristiansund. I tillegg vil Aibel utføre fabrikasjons- og baseaktiviteter i Kristiansund-området, sier Skogseth.

Arbeidet inkluderer både ingeniørtjenester, innkjøp, byggeledelse, fabrikasjon, installasjon og ferdigstillelse. Etter en oppbyggingsperiode i 2012 vil over 300 ingeniører og andre funksjonærer i Aibel jobbe med Draugen. På det meste vil det også være flere hundre medarbeidere som jobber med fabrikasjon og ute på feltet.

Les også:

Ny brønn skal sikre liv i Draugen

Mer arbeid på Draugen for Aker

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.