KARRIERE

Klarer å finne IT-folk – men det koster

Teknisk direktør Snorre Kjesbu i Tandberg.
Teknisk direktør Snorre Kjesbu i Tandberg. Bilde: Odd R. Valmot
Sigurd Aarvig
15. okt. 2007 - 13:37

– Vi vokser jevnt og trutt. Bare i utviklingsorganisasjonen har vi ansatt 35 nye hittil i år og har nå over 300 ansatte, sier teknologidirektør Snorre Kjesbu i Tandberg ASA.

Kampen om IT-hodene betyr ikke at bedriften slakker av på krav til kvalifikasjoner.

– Vi leter etter personer i verdensklasse som i tillegg er nysgjerrige, sier Kjesbu til Teknisk Ukeblad.

Jakter kontinuerlig

Han mener det er en fordel for rekrutteringen at den ikke skjer i store rykk og napp.

– Vi har ikke først og fremst stillinger som skal fylles. Vi jakter kontinuerlig på gode folk som er tilgjengelig. Er de ikke tilgjengelig, ansetter vi ikke. Det er nøkkelen til at vi får tak i folk.

– Er du overhodet ikke bekymret for rekrutteringen?

– Ikke bekymret, men det er ingen tvil om at vi bruker mye ressurser på å få det til. Naturligvis hadde det vært greit om det var lettere å rekruttere, men vi greier det. I tillegg har vi en policy som talenter setter pris på, sier Kjesbu.

Mange intervjuer

Tandbergs utviklingsorganisasjon ansetter folk med lang og kort erfaring, både dyktige medarbeidere og de som kommer rett fra universitet og høyskole. De må ha en god faglig basis, men også være innstilt på å utvikle seg.

– Vi bruker begrepet ”hire for attitude, train for skills”, sier Kjesbu.

Ansettelsesprosessen er ifølge Kjesbu noe spesiell. Ansatte som skal jobbe sammen med jobbsøkeren, er med på jobbintervjuene. Ofte blir en søker intervjuet av ti–tolv personer hver for seg.

– Vi vil finne ut om dette er et miljø søkeren vil trives i. I tillegg er det slik at de som allerede jobber her, har en unik evne til å vurdere folks kunnskaper og erfaring på sitt område. Denne måten å ansette på gir mange positive effekter både for den som ansettes, og bedriften. Vi skylder også jobbsøkerne å gi dem en ordentlig prosess, sier Kjesbu.

Dyrker ideer

Kjesbu framhever videre som en fordel at Tandberg har et faglig tungt miljø.

– Vi lever av nye ideer og har en kultur for innovasjon. De ansatte må være trygge på at de ikke blir slått ned når de foreslår noe nytt. Kanskje er det først idé nummer 123 som er god. Derfor oppmuntrer og verdsetter vi alle forslag, sier han.

Tandberg har gjennom årene vokst med over 25 prosent årlig. Utviklingsorganisasjonen har medarbeidere i Norge, Storbritannia, Nederland og New Zealand. De fleste, godt over 200, jobber i Norge. Om lag 70 prosent av de nyansatte er norske, opplyser Kjesbu.

Frykter aggressiv headhunting

Få rakettstart på karrieren

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.