Klart for overføring av 144 årsverk fra Statens vegvesen til nye Innlandet fylke

Blir landets største veifylke med ansvar for 6500 kilometer fylkesveger.

Leder av arbeidsgruppa for overføring av sams vegadministrasjon, Hjalmar Nørstebø-Solbjør, assisterende fylkesrådmann i Oppland fylkeskommune, vegdirektør Terje Moe Gustavsen og regionvegsjef Per Morten Lund.
Leder av arbeidsgruppa for overføring av sams vegadministrasjon, Hjalmar Nørstebø-Solbjør, assisterende fylkesrådmann i Oppland fylkeskommune, vegdirektør Terje Moe Gustavsen og regionvegsjef Per Morten Lund. Foto: Cato Løkken, Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
31. jan. 2019 - 08:06

Denne uken kunne avtalen mellom Statens vegvesen og Innlandet fylkeskommune undertegnes, og den innebærer at overføringen av arbeidsoppgaver og ansatte fra sams veiadministrasjon til det nye storfylket nå kan starte opp.

Avtalen, som ble signert av prosjektleder i Innlandet fylkeskommune, Tron Bamrud, vegdirektør Terje Moe Gustavsen og regionveisjef Per Morten Lund, sier noe om framdriften for overføringen av sams veiadministrasjon for fylkesvegene, ansattes rett til å følge sine oppgaver på fylkesveg og om intern utlysning i Statens vegvesen av øvrige ledige stillinger i fylkeskommunen.

144 årsverk skal overtas av Innlandet

Avtalen som nå er underskrevet er basert på den nasjonale avtalen mellom Vegdirektoratet og Kommunenes sentralforbund, og er i all hovedsak lik for alle fylkeskommunene. Nå skal det jobbes med å få plass det som trengs av regulering av mer spesielle forhold mellom Statens vegvesen og Innlandet.

– Nå er vi et steg videre i overføringsprosessen. Det er viktig og godt å få formalitetene på plass, sier regionvegsjef Per Morten Lund.

Totalt skal rundt 1650 ansatte i Statens vegvesen over til fylkene. For Innlandets del er det lagt til grunn 144 årsverk, men trolig kan dette antallet kan bli justert om kartleggingen av arbeidsoppgaver viser at behovet er større.

Ansatte kan følge oppgavene til fylket

Det nye symbolet for Innlandet fylkeskommune er allerede på plass.
Det nye symbolet for Innlandet fylkeskommune er allerede på plass.

I avtalen slås det fast at ansatte i Statens vegvesen har rett til å følge sine arbeidsoppgaver over til fylkeskommunen, under forutsetning av at den ansattes arbeidsoppgaver i vesentlig grad videreføres i en stilling i fylkeskommunen.

Ledige stillinger i fylkeskommunen som er knyttet til arbeidsoppgaver på fylkesvegnettet skal så langt det er mulig tilbys ansatte i Statens vegvesen som ved overføringstidspunktet har oppgaver med fylkesvegene, forutsatt at de er kvalifisert til stillingen. Videre gis ledere hos Statens vegvesen anledning til å søke på lederstillinger i fylkeskommunens samferdselsavdeling.

Fortsatt distriktsavdelinger

Avtalen forutsetter også at alt utstyr og materiell som på overføringstidspunktet brukes til drift, vedlikehold, utbygging og forvaltning av fylkesveg skal overføres til fylkeskommunalt eie. Det skal etableres en arbeidsgruppe som kartlegger hvilke eiendeler som skal medfølge overføring av fylkesvegdelen av sams vegadministrasjon.

Politikerne i både Hedmark og Oppland var da samarbeidsavtalen ble behandlet opptatt av at Statens vegvesens desentraliserte organisasjon skal videreføres, og understreket dette ved å legge til et ekstra punkt i vedtaket: Det skal fortsatt være distriktsavdelinger ved Otta, Fagernes, Gjøvik, Kongsvinger, Tynset, Lillehammer og Hamar.

 

LES OGSÅ:  «Nei, 1650 ansatte i Vegvesenet mister ikke jobbene sine»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.