KRIGEN I UKRAINA

Lavrov mener vestlige F-16-donasjoner er atomsignal

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener de planlagte leveransene av F-16-fly til Ukraina er en «signalhandling» fra Nato på atomfeltet.

Belgia er blant landene som har lovet Ukraina F-16-fly. Her er Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (i midten), Belgias statsminister Alexander De Croo og forsvarsminister Ludivine Dedonder på en flybase ved Brussel tirsdag denne uka.
Belgia er blant landene som har lovet Ukraina F-16-fly. Her er Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (i midten), Belgias statsminister Alexander De Croo og forsvarsminister Ludivine Dedonder på en flybase ved Brussel tirsdag denne uka. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
30. mai 2024 - 07:10

Lavrov sier dette torsdag i et intervju med nyhetsbyrået Ria.

– De prøver å fortelle oss at USA og Nato ikke vil stoppe for noe i Ukraina, sier Lavrov, etter å ha konstatert at kampflyene har kapasitet til å frakte atomvåpen.

Allerede i fjor sommer anklaget utenriksministeren Vesten for å skape en atomtrussel mot Russland ved å planlegge å forsyne Ukraina med F-16-fly.

– USA og dets Nato-følgesvenner fremkaller risiko for direkte militær konfrontasjon med Russland, noe som kan få katastrofale konsekvenser, sa Lavrov i et intervju med den russiske nettportalen Lenta.ru.

Også da var flyenes mulighet til å frakte atomvåpen et sentralt poeng for ham.

Norge, Danmark, Belgia og Nederland har alle lovet Ukraina F-16-fly. De første flyene ventes å bli levert i løpet av året.

Bildet er fra Arendalsuka i fjor.
Les også

Vil gi 1200 milliarder til Ukraina

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.