Ved å bruke bredbånd kan selskapet redusere antall steder der de har plassert sine tjenermaskiner. Men den største bredbåndssatsingen pågår for tiden innen offshore, hvor Hydro er en pådriver for å få til et felles IP-nett.
– Sammen med Statoil og Enitel legges fiber offshore som skal dekke en ny type bruk av tjenester, og legge til rette for en sentralisering av tjenester, forteller Tormod Rønningen. Han er teamleder for tele- og datakommunikasjon i Norsk Hydro. I alt leverer de årlig tele- og datakommunikasjonstjenester for ca. 100 millioner kroner til Hydro internt.
Redundans
I forbindelse med fibernettet som skal gå ut til Snorre- og Oseberg-plattformene, ser Hydro på muligheter for å koble dette videre til Norsok og den fiberforbindelsen Enitel har videre til England. Da får de også bedre redundans i nettet.
I det landbaserte nettet stilles i dag ikke så store krav til hastighet, selv om nettet har kapasitet fra 64 kbit/s til gigabit. Oslo-området har høy kapasitet siden tjenermaskinen er plassert på Vækerø. Her har de kjørt med gigabit-hastighet et par års tid.
Toner ned i Oslo
Ut fra Oslo går linjer med hastigheter på 155 Mbit/s til både Bergen og Porsgrunn. – Vi bygger opp en prosessakse for å konsolidere på tjenerplattformer. Vi toner ned våre tjenermaskiner i Oslo-området til fordel for Bergen og Porsgrunn, siden IT-arbeidskraften er mer stabil utenfor Oslo, sier Rønningen..
Hydro er i ferd med å starte et pilotprosjekt med bruk av ADSL for hjemmekontorer for ansatte i oljedivisjonen. Rent generelt er Hydros strategi innen bredbånd å la forretningsbehovet styre. Her kommer nye forretningsløsninger og e-handel inn som viktige elementer.