Nytenkende, er det første som slår meg når jeg får se Philips Designline for første gang.
Den er langt unna det man tradisjonelt forbinder med en flatskjerm, for 55PDL8908 er en 55-tommers skjerm koblet sammen med et stort glasstykke.
Fast i glasset
Likevel er det nok ikke så enkelt å få det til som det ser ut for. Hele TV-modulen er nemlig limt fast i glasset, som dermed blir stativet til TV-en.
Resultatet er en design-TV som kan lutes mot veggen, eventuelt henges opp flatt på egnet sted. I våre øyne ser den aller best ut når den kun støttes mot bakveggen, via det medfølgende veggstativet.
Det TV-en ikke er laget for, er for plassering midt i rommet. Baksiden er nemlig ikke designet for at den skal synes. For å få et så gjennomført resultat som mulig, bør man også være påpasselig med å få gjemt bort kablene.
Ideelt sett burde kablene være skjult i veggen, fordi glasset er gjennomsiktlig. Det kan være en utfordring, men en kabelskjuler i samme farge som veggen burde gjøre trikset.
TEST: Samsung PS64F8505: Samsungs beste TV noensinne?
Oppsett
Selv om design er hovedfokuset på denne modellen, er det oppløftende at det er en 8008 som danner utgangspunktet. Det er nemlig en meget god TV-modell som kommer med gode fabrikksinnstillinger i filmmoduset.
Den ligger snorrett rett under 6500 Kelvin og har i tillegg en gammakurve som er tett på optimal. Philips har lagt sin ære i å gjøre fabrikksinnstillingene så gode som mulig.
Når det kommer til måter å forbedre sortnivået på, kan man bruke lyssensoren og aktivere det dynamiske baklyset. Man kan også bruke mulighetene som ligger i ECO-menyen for å hjelpe til med dette.
Når det er sagt så er dette neppe en modell som kommer til å havne i en mørklagt hjemmekino. Dette er en designmodell som bør få hedersplassen i stuen, og gjerne mot en lys vegg.
Den kommer som 8008 med tresidig Ambilight. Ambilight lyser opp veggen med de samme fargene som man ser på skjermen, og gir en opplevelse som i våre øyne også er et designelement.
Sammen med glassfronten gir dette en helhetlig opplevelse.
Inntrykk
Ikke overraskende gir 8908 mange av de samme inntrykkene som da vi hadde 8008 inne på test. Det betyr bildebehandling i toppklasse.
Philips er ekstremt flinke på dette, og tegner opp bilder med ekstrem skarphet og detaljeringevne. De har også en kontroll på panoreringer som få gjør dem etter.
Bildene glir over skjermen med stoisk ro, helt uten artefakter. Fargene holdes i stramme tøyler så lenge man holder seg til filmmoduset. Går man til andre moduser kan man få imponerende fargeopplevelser, selv om det ikke akkurat er i tråd med Rec.709-standarden.
På mange måter føles det som en bra ide å gi en TV som denne litt ekstra trykk, siden dette tross alt er en modell som er laget for å tiltrekke seg oppmerksomhet.
Skulle jeg valgt en TV for filmopplevelser alene, hadde neppe havnet på denne modellen, men som en kombinasjon av blikkfang, design og flotte bilder, er den meget vellykket.
Den eneste virkelige svakheten er refleksjoner. Det er vanskelig å unngå når man har brukt et så stort stykke glass i designen. Det må man derfor leve med.
TEST: Western Digital AVTV: Med denne kan du hive ut dekoderen
Konklusjon
Philips 55PDL8908 bringer nye designtanker inn i flatskjermmarkedet. Det mener vi er på høy tid!
Selv om den koster 6000 kroner mer enn 8008 føler vi at det faktisk er en rimelig sum å betale sammenlignet med designmodeller fra Loewe og B&O, som alle vet koster betydelig mer.
Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.
Les også:
TEST: Hvor mye mer lyd får du for 14000 enn 5000 kroner?
Endelig kommer OLED-TV-ene i butikken
TEST: Get Box II: En totrinns underholdnings-rakett