Kort fortalt om HTC One S
HTC One S er kun 7,8 mm tykk.
Rent spesifikasjonsmessig ligger One S et hakk under toppmodellen One X, men den er likefullt en kraftpakke. Her får du den samme systembrikken som i fjorårets toppmodell Sensation XE, altså Qualcomm MSM8260.
Denne byr på doble prosessorkjerner som tikker på 1,5 GHz, og den sterke grafikkbrikken Adreno 220. Alt sammen pakket inn i et syltynt skall.
Hva gjør HTC One S spesiell?
HTC beviser nok en gang at de er blant de aller beste på byggekvalitet.
HTC One S er en spesiell telefon på mange måter. Den er for eksempel bygget i ripesikre, keramiske materialer. Den er også svært tynn, med en midje på 7,8 mm.
I tillegg har den fått det HTC kaller ImageSense, som altså skal illustrere at produsenten har satt alle kluter inn på kamerafronten.
HTC satser hardere på kamera i år.
Funker det?
Beats-branding er på plass.
Det første vi biter oss merke i når vi holder HTC One i hånden er hvor tynn den faktisk er. 8,7 millimeter er virkelig lite. Vekten på 120 gram føles veldig riktig, og kombinert med de solide byggematerialene er dette en telefon som rett og slett oser kvalitetsfølelse.
Nok en gang viser HTC at de er blant de aller beste på byggekvalitet.
AMOLED
I One S har HTC gått bort fra den vanlige S-LCD-skjermtypen de har brukt på de fleste telefonene sine, og heller valgt en Super-AMOLED-variant. Skjermstørrelsen er 4,3 tommer og den har qHD-oppløsning, altså 960 x 540 piksler.
Bildekvaliteten i skjermen er svært bra.
Vi skal ikke si så veldig mye mer om bildekvaliteten enn at den er svært bra. Her får du et sylskarpt bilde og friske farger med veldig bra sortnivåer.
Burst-kamera
HTC har som nevnt begynt å ta kameraet i telefonene sine på alvor. HTC One S har et kamera som tar bilder i åtte megapikslers oppløsning, og som har en blenderverdi på f/2.0. Samtidig er størrelsen på sensoren økt.
Vel så interessant som selve optikken er kameraprogramvaren HTC har fått på plass.
Stillbilde-og videotast side om side gjør det svært lett å bytte mellom filming og knipsing. Du kan også knipse bilder mens du filmer.
For her er det mye stilig. Istedenfor den vanlige "bryteren" som skifter mellom stillbilder og videoopptak har du fått to separate knapper på skjermen, noe som gjør det mye mer sømløst å veksle mellom video og vanlig fotografering når du er på farten.
Du har et bredt utvalg av effekter å velge mellom.
Du kan også trykke inn utløsertasten for å ta bilder mens du filmer HD-video.
Det mest oppsiktsvekkende med kameraet er likevel burst-funksjonen. Denne lar deg holde inne kameratasten, så knipser telefonen et helt lass med bilder fortløpende. Når du slipper tasten kan du velge om du vil beholde alle bildene, om du vil plukke ut ett, eller la telefonen velge ut det beste.
Her er en liten snutt som demonstrerer hastigheten:
Vi fikk dessverre ikke muligheten til å overføre bildene vi tok for å se hvordan kvaliteten blir i større format, men ut fra det vi kunne se på skjermen blir bildene veldig gode.
Vi er rett og slett ganske imponert over hva HTC har fått til på kamerafronten her, og ser frem til å sjekke ting skikkelig ut i praksis når vi en dag får telefonen inn til test.
Brukervennlig og kjapp
HTC One S har fått både Android 4.0.3 og Sense 4.0 på plass, og vi kan meddele at Sense stort sett føles som før, noe som ikke er en negativ ting for den betydelige brukergruppen som har vent seg til dette systemet.
Telefonen er som forventet kjapp i responsen og leverer en jevnt over bra bruksopplevelse.
Blir det bra?
Android Ice Cream Sandwich og nyeste versjon av HTC Sense.
Vi tror HTC One S kan bli en salgsvinner, for her er det mye snacks. Den er ikke vond å se på, har en helt strålende byggekvalitet, en god skjerm og et av de mest lovende kameraene vi har sett på lenge.
Vi ser frem til å få telefonen inn til test så vi får tatt et mer nøye (og selvsagt: mer kritisk) blikk på den.